Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Tuesday, December 21, 2010

How to plan for a wedding???

Mase lunch hour td tbe2 terkeluarla topik perbincangan yg satu ni..I know i still got like 10 months to go tapi memandangkan aku ni seorg akauntan yg sggh 'terancang'..(aku xske wat sumthing tanpa careful planning) jadi aku nak mulakan planning utk wedding tu dari skrg...

Tambahan plak aku tau En Tunang 2 bukannye rajin nak uruskan wedding jadi secara xlangsung aku juga akan uruskan majlis bertandang kt KL nnt..bukan senang..sorg kt JB, sorg kt KL..cmne la gaknye aku nak handle 2-2 wedding ni?

Berbalik kpd mslh aku td..ape yg ptt b2b (bride-to-be) wat dulu?aku mmg xde idea nih..td ade la blogwalking kt blog2 b2b lain dan juga kt blog ex-b2b (yg da pn kawin.hehe) utk dptkn idea..mslhnye aku mmg xtau ape nk wat dulu,ape nak plan dulu..

But a few blog yg bg aku byk idea mcm :

All I know is:
  • 11.11.11 - Solemnization @ Masjid Masai
  • 12.11.11 - Majlis Bersanding / Wedding @ Padang Futsal Bdr Seri Alam (Aku nk wat kt Dewan Kompleks Pusat Bdr PG or Stadium xdpt.My dad nak kt c2 gak.huhu)
  • 20.11.11 - Majlis Bertandang / Resepsi @ ???? (En Tunang masih terkial-kial....)

I need HELP!!!!How to plan a wedding??????

10 comments:

  1. dear..i think wat masa ni u survey semua service yg perlu tempah dari awal. contoh:- baju,tudung,makeup,fotografer,pelamin. sume ni kena book awal..kalau x nti kelam kabut u kalau mereka2 yg u suka hasil kerjanya dah fully booked.. baju paling penting..lagi awal u tempah lagi bagus..;) ♥

    ReplyDelete
  2. thanks dear..
    i think i really need help in this area..blank la.xtau nk plan cmne.huhu..
    will follow ur blog & try 2 get some idea from it..
    thanks a lot.. :)

    ReplyDelete
  3. my pleasure.. hehe.. nti try jalan2 kat blog b2b yg lain..sure akan bertambah2 lagi idea u..

    ReplyDelete
  4. cik giRang ponn nak buat checklist awal2...
    baru la kita tau apa yg perlu dibuat..

    kalu tak nanti majlis jd chaotic..

    ReplyDelete
  5. hye b2b..
    wah sama la ngn i..msh terkial2 lgi for
    preparations..nsb baik ada blog..leh share2..
    gud luck ya.
    jom exchange link

    ReplyDelete
  6. thanks dearie..
    ingatkn i'm the only one yg tgh terkial2 lg..hehe..
    let's share our experience & problems.sgt2 hepi dpt jmpe ramai nice b2b.. (^_^)

    ReplyDelete
  7. orait dear..

    jom kita share info for our big day

    ReplyDelete
  8. hye dear..i rase from now..u kene start survey tau....pdulikan pe org ckp..org2 yg dengki sure akan bercakap..awalnye u nak survey?lambat lagi tu nak kawin bulan 11...biarkan org nak bckp..yg penting at the end of the day..u dpt yg terbaik buat u..maybe its not perfect for others..but what most important...its the best for urself kan?
    so now...u list down kat mane u nak buat..and approximately,bape guest u nak jemput...
    pastu yg plg important is..put down ur BUDGET!so snang nak plan..form there,u boleh agak bape u can spend on each item...cube u check kat my page,ala2 check list yg i wat tu...anything kite share lagi ok?
    take care n gud luck :D

    ReplyDelete
  9. waaahhhh...tqvm dear!!!very helpful utk i yg mmg blank gile nih.hehe..nnt i review ur checklist..
    thanks 4 sharing =)

    ReplyDelete
  10. no worries darling..pe2 kite share2 okies?

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers