Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Thursday, January 13, 2011

Solemnization Outfit...

Truth is..I don't have a clue what 2 wear on my solemnization ceremony.Sebelum ni ingat nak amik skali kt bridal pakej nikah+sanding. Tapi memandangkan budget telah dipotong oleh Mr Fiance (kalau nak tau rujuk entri ni->Mode : Membebel..)..Maka saye terpaksa berfikir balik. Memang la kalau ikut nafsu (yg xsedar diri xde duit ni) confirm2 la nak gorgeous outfit that will surely cost a bomb.hehe

 Lepas dibebelkan oleh Mr Fiance, saye sedar saye suke membazir. Hehe......(guilty as charged!).Mr Fiance suruh guna balik brg2 yang kitorg da pakai/guna/beli mase Engagement ari2..Sebab2 nye:
  1. Baju Melayu Putih, samping & songkok yang buat hantaran ari2 boleh Mr Fiance pakai mase nikah.So da save on Groom punye outfit =)
  2. Kasut yg Mr Fiance bagi saye (hantaran) belum pernah pakai lagi. And kasut 2 pun lawa+bling2 so boleh saye pakai mase nikah.Plus kasut 2 selesa & murah!haha =)
  3. Veil yang saya guna mase Engagement warna putih. Boleh guna lagi mase nikah. Tinggal cari tudung putih+accesories shj. Lagipun veil 2 bukan boleh pakai lagi kat majlis2 lain. So baik pakai mase nikah 2...Walaupun die murah (tak sampai RM50 pun tau!) tapi die gorgeous!!*perasan!ko sorg je g rase cm2 la Cik Amalina oiiii!!org lain rase biase je.haha*
  4. Baju kurung moden sulam bunga timbul yang Mr Fiance bagi hantaran tunang 2 sgt2 la gorgeous dan cantik dimataku (cewah!!). So Mr Fiance cadangkan aku pakai baju 2 utk nikah. Tinggal upah MUA shj. Hmmm...yg ni kene difikirkan..........

Kalau ikut nafsu saye nak baju nikah cm kt bwh ni:
(Credit 2 the owner. Gambar2 dicilok dari Mr Google)





 Yang ni nice kn?

Cantik baju nie..


Yang sebenarnye saye nak baju yang simple utk nikah. Kalau boleh dari jenis chiffon. Sebab mase tunang saye da pakai lace. Hehe..Lagipun in my opinion, solemnization is sumething that is pure & holy. Bukan mase untuk bergermelapan bagai. Saye nak majlis 2 tertumpu pada ikatan suci yang akan terjalin.Bukan pada gah nye baju pengantin. Kalau nak bergermerlapan bagai pun..mase sanding kan boleh.Saye cuma nak nampak ayu & sweet malam 2.hihi *blush* 

p/s : Oh ye.saye nikah malam di masjid..sebab 2 saye ckp 'malam 2' & saye nak something simple.Lagipun pas nikah 2 saye ade Malam Berinai. So pas2 leh pakai baju bling2!hehehehe... ;)

Ni la idea baju nikah saye. Kurung moden chiffon yang simple!
(credit 2 the owner.saye da lupe ape blog die.sorry...but the outfit is super dooper fabulous!!)

sketch of the outfit.very2 nice kn?? =)

Nie la kurung moden hantaran 2... (boleh ke reveal skrg?kalau jadi pakai baju ni nikah nanti da xsurprise la kn??Xkisahla...nak tunjuk jugak!!lagipun org da tgk pun mase wat hantaran ari2..hehehe...)


Kain ni saye beli dari Sulam Qistina. Sgt2 super gorgeous!Saye ade sebut pasal kain ni kat entri -> Items I've Bought. Yang saye tunjuk mase die masih lagi bentuk kain.Ni da siap wat baju. Kain ni jarang so kene lining ngan kain biase. Rase sgt2 ayu bile pakai baju ni..hehehe..

Fellow bloggers sekalian..patut ke saye pakai baju ni utk nikah or find another outfit??Wahhhhhh...dilema betul la..huhu...

13 comments:

  1. babe!!! u ptt pakai baju yg tunang u bagi tu!!! mst dia suka gila!!! plus betul kata dia.save budget!!!!!! bagus tunang u ok!!!

    eh i pn ade sketch baju tu.lupa cilok mana.hehe.tp baju nikah i tak amik pn design tu.kekekeke.cntik la baju nikah u tu.bunga sulam timbul.lawa okkk.simple n nice!!!
    u tgl cari MUA je.kalau i dh melompat suka dah.save bajet :)

    dah.takmo pening2 k. u bole guna duit yg u nk sgt tkr baju tu ke MUA yg hebat.haaa.mekap dah cntik, baju pun naik cantik skali okk! :)

    ReplyDelete
  2. sy pon setuju dgn Lisalisut di atas..ehehe
    bju ko tuh cntek weyh..tuh bju idaman aku tau..
    tp ko da bli dlu..xpe..aku xkesah...haha..
    pki je weyh..bole save bajet...
    duit bole simpan utk shopping time honeymoon..hahah..bole giteewww>?

    ReplyDelete
  3. Lisa: tq dear!!2 la...b2b yg xbape tebal poket cm i ni kene la berfikir cara2 nk save budget.seb baik my fiance 2 kedekut sket.so die berjaya menghalang nafsu i yang membuak2 nih.hahahaha.. ;)

    Malin: Ahahahaha..tul 2.nnt boleh belikn ko souvenir yg grand2 sket kn??ko pn jgn lupe souvenir utk aku dr Bali 2 ye!!!! *muke xmalu.haha*;P
    Maybe aku pakai bj 2 kot utk nikah.nak save budget.huhu.plus Muz sgt3 suke baju 2.tp da xsurprise la.sbb aku da pnh wat fitting dpn die.hehe..

    ReplyDelete
  4. yeay...awk dh tunjuk bj nikah..dh tau..dh tau..hehehe..wah..ni jeles..awk leh save budget..bgs2..pasni cr MUA yg best2 tau =)

    ReplyDelete
  5. baik lah dear!!!tapi da pening pulak la..mane nk cari MUA yg best kt JB nie?huhu...

    PS:wedding saye mmg version budget.ni la masalahnye bile accountant nak kawen ngn accountant jugak.everything kene budget+masuk account+value for money.cheapskate sungguh kami nih!haha ;p

    ReplyDelete
  6. wah.. baju tue dh cukup cantek tuk jadi baju nikah. no need cari baju lain dh dear :)

    ReplyDelete
  7. tq dear...2 la.my fiance pn ckp cm2.i je yg suke membazir.hehe..

    ReplyDelete
  8. yeah. i agree with everybody. baju tu dah ckup cntik. plus masa nikah kita takmau sarat sangat. nak nampak ayu je. eh, u jb kat mana? nanti leh sharing-sharing info :)

    ReplyDelete
  9. tq..2 la.rase2nye mmg pakai bj 2 je kot.less is more..kn?hehe..
    i kt area bandar seri alam.lets share info k dear?ssh nk cr b2b area jb nie.. =)

    ReplyDelete
  10. tq kak nita..
    akak la nie..asik tnjk kain yg lawa2 je..asik terbeli je..
    menci..hehehehehe.. ;P

    ReplyDelete
  11. beb..ok pe baju u tu...i nye baju nikah pon simple je...sometime org nak grand2 for baju nikah or kain meleret2..tp i xnak coz nanti i xpakai balik..dah cukup la mase engagement aritu i wat baju kurung moden...kain lace tp full beads...dah la tempah mahal,pastu xpakai balik pon tau..coz segan nak pakai..xtau nak gi mane pakai baju tu dah...so for my baju nikah i wat simple...yg penting pastu kite bleh pakai balik..heeheh :)
    tapi baju u cantik la...nampak tau bunge2 timbul die tu....
    so xpyh bazir duit lagi dear...save cost n spend for ur hornymoon..haahahahaaha

    ReplyDelete
  12. ehemmm...i like ur idea.save cost & spend it for our hornymoon.hahahaha.. *wink*

    betul la..i pny bj ms engagement ari2 pun xtau da nak pakai bile.huhu..cm over laka kalau pakai majlis biase2.hehe..bj ni simple & sweet.tp nafsu nak bj baru ni melonjak2 betul la..hehe.. ;P

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers