Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Tuesday, February 01, 2011

29 & 30 Januari 2011

 Saye pergi kursus kawen kt Mahligai Firdaus, Setiawangsa. Kenape saye pegi kat Setiawangsa padahal saye duduk JB? Kerana Mr Fiance nak pegi kat sane & jgn harap die nak pegi sorg2. Kursus die ok, penceramah kelakar2. Xngantuk pun..Saye expect akan ngantuk tapi rupenye2 saye asik gelak je.So..kire ok la. Tapi baru saye tau yg saye terpaksa wat HIV test sendiri. Xle wat bersame2 Mr Fiance. Sebab saye akan kahwin dgn org luar kawasan (Saye Johor, die Wilayah) so die kene wat HIV test,amik borang,anta pas2 bile da lulus die akan bg surat kebenaran 2 kt saye baru saye lak yg wat HIV test,amik borang,etc..huhu.terpakse menghadapi sendiri....Xpela.lmbt lagi.Xnak fikir dulu la...huhu...

Pegi shopping kat Semua House, Jln TAR, Masjid India..dapat beli a few things.Sanggup meredah hujan semata2 nak shopping.hehe..Survey2 kt Semua House.Oleh sebab brg2 hantaran xabis beli lagi so xle fikir lagi nk wat hantaran cmne.just survey2 je dulu. I think beli kt Nilai 3 lagi best kot?lg byk choice. Beli telekung hantaran kt Jln TAR. Quite nice. Kalau beli kt JB mmg mahal gile la..korg pun tau kt JB ni manade yg murah..kn?huhu...

Survey2 tudung utk nikah skali.saye mmg xpakai tudung tp utk solemnization saye nak pakai tudung.So pegila survey2kat kedai tudung yg byk 2. Ade 2 tudung yang saye berkenan kat Ariani. Tudung 2 layer & 3 layer. Belek2..ok.cantik.Simple sgt2.saye suke yg simple2 je..Tgk harga plak..mak aih!Yg 2 layer RM170.Yg 3 layer RM225..saye xpakai tudung so saye xtau harga tudung leh jadi sampai cm2..balik fikir dulu lah..hehehe..

Cari tudung yg ibu pesan.Jumpe..Murah dari kt JB.Kain pun sgt2 ok..pas2 tgk2 lg.Then saye lak yg terbeli tudung.hahaha...Menyimpang dari tujuan betul la..

Pegi Jakel cari kain utk my Maid of Honor (adik saye). Saye cari kain chiffon kaler pink.Da puas round2 Jakel akhirnye jumpe la kain chiffon 3tone kaler pink yg sgt2 comel. Match kan dgn kain satin jepun kaler pink jugak.Nampak sgt2 sweet!Problemnye nampak kosong la plak..pas fikir2..xpe.da siap nnt leh anta jahit beads. CNY ni adik saye blk so smpt la gi tempah. Nsb baik la utk adik sendiri. Kalau x jgn hrp saye nak abiskan duit bagai..Utk adik : Sila berterima kasih kt kakak mu ni.muahahaha...

Pas2 round lagi Jakel 2.berminat lak dgn 1 kain kaler purple-grey. Corak abstrak.Leh wat pakai gi keje (Org gomen kn...gi keje pakai bj kurung.hehe).Mr Fiance ckp die belanja kain 2.Yeay!!Da 2 Mr Fiance beli kain corak english utk wat alas. Pas2 kakak SA 2 pegi btau lak.."Adik da beli kain2 ni dlm 1 resit so adik leh beli kain2 kt row dari hujung sini ke sana RM50 je sepasang .Harga asal RM98 - RM150". Saye da terkebil2.Alamak!cantik la plak.kain pun sedap...tapi tadi da beli kain. Da 2 5 pasang still ade kt 2 tailor.Cmne ni?Tapi ade 1 kain 2 cantik gile!!Retro purple. Saye pndg Mr Fiance sambil memberi isyarat.. Last2 Mr Fiance ckp "Amik la..".Yeay lagi!!!!!! =)

Kesimpulannya: Cakap je nak survey brg2 kawen.Last2 brg2 yg xde kaitan gak yg saye beli.hahahaha.Jgn mrh Mr Fiance..

P/S: Xde gmbr wat mase ni.Nanti la saye upload..hehehe... =)

5 comments:

  1. hye u..

    regarding hiv test tu, kena buat asing2 ke? coz setau i boleh je u nak buat dgn ur fiance (even dia luar kawasan pon). setau i hiv test boleh buat di mana2 klunik kerajaan & valid utk 6 bulan..

    ReplyDelete
  2. actually mmg boleh.tp my fiance malas nak dtg wat kt jb..huhu..
    sedey...
    oh.maybe info kt entri 2 yg saye kene betulkn..hehe

    ReplyDelete
  3. dear, why kene buat asing2?i baru buat dgn my fiance aritu...i wilayah and he's from selangor..tp boleh la buat skali?
    and wowwwww...wat la teaser kain..MOH tu...nk tgkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  4. mmg leh wat tp my fiance malas nak dtg jb wat kt cni..
    sedey...huhu... :(
    and pasal kain MOH 2 I da terbeli kain lain lak.hahaha..nnt i update k? =)

    ReplyDelete
  5. hai dear~

    u duk asing ke sekarang? (haha. sebenarnya i pun wonder ( macam b2bs atas i ni =) ).. dah kenapa u kena buat asing2?

    ala, no worries. kejap sangat je benda itu.(lama pun sbb kena tunggu turn kena panggil & ceramah - kalau kt klinik yg ada ceramah laa) i pun buat asing gak. asalnya nak tanya je cane prosedur. end up i terus buat. setel kejap je.

    btw, tudung kat ariani dan butik2 yang sewaktu dengannya memang mahal, yang.

    haffun hunting!

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers