Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Thursday, February 10, 2011

Sape boleh ajar saye menjahit??

Kat entri ni saye ade ckp psl Mr Fiance nak jahitkan baju tido for me kn? He already bought the material & all. Siap ckp kain 2 lawa and da xnmpk cm nite gown lak. Da rupe cm mini dress (apakah??xkan aku nak pakai mini dress kot?ok2..boleh pakai dgn legging & inner.hehe). So dgn ini aku pun menggelabah!!!

Seriously..SAYE TAK RETI MENJAHIT. Camne nie?? Nak mintak tolong sape2 yang pandai menjahit. Boleh tak tolong ajar cara2 nak jahit kusyen or sarung bantal yang comel2 2? Dengan ini saye mengaku..gune mesin jahit pun saye xreti.hahahahaha (hantuk pale kt dinding.dush!!)

Saye tau boleh beli tapi xnak...Nak jahit sendiri..huhu..Camne nak jahit kusyen/sarung bantal kt bwh ni? Where to find material yg comel2 cm kt bwh ni? And ade tips2 tak utk jahit kusyen/sarung bantal camnie??hehehehe..I'm hopeless!!*hantuk pale kt dinding lagi.Dush!!*

(Credit to Mr Google)





Kadang2 aku pelik dgn Mr Fiance nie..he's a typical male. Maybe not Alpha Male but definitely Beta Male. Dari dulu die xpenah pedulik dgn benda2 remeh temeh ni. Tapi sejak da bertunang ni (Sejak da bertunang ke sejak aku sakit ek?? Tak taula).. I think he changed. Mase awal2 plan nak tunang dulu aku la yg beria2 sgt. Preparation sume aku yg gerakkan. Siap merajuk2 lg.heheheee..

Tapi utk kawin ni I think he's more involved now. Mcm2 idea die beri. He even offered to help with the preparation!Sanggup diheret oleh aku ke hulu ke hilir. Sebelum ni tak pernah langsung die offer pegi tempat2 shopping. Skrg nie die yg offer nak gi IKEA, Jln TAR, Masjid India,etc...Kalau x dulu aku je yg beria2 nak bershopping!(Ok boo-boo.sabtu nie kite pegi Jln TAR yg u nak sgt pegi tu ok??).hehehe...

I wonder...what makes him change?? Patut ke saye risau???

Aku still tertanya2..Mr Fiance reti menjahit ke???Kalau nak ikut die mmg xde bakat jd designer/tailor. Kalau xcaye baca entri ni.hahahaha..ade la sketch wedding gown yg die design. B.U.R.U.K sungguh rupenye!!!!hahaha...Tapi..if he's making me a nite gown, I should do something for him kn? Aku nak jahitkan kusyen comel2 2 utk die..tapi aku xreti. Setakat jahit 4segi 2 retila..hehehe...

To all bloggers yang reti menjahit or tau entri mane2 yg ajar menjahit..tolong saye boleh??tinggalkan link kat comment..
Please...I need your help!!TQ guys!!!! =)

2 comments:

  1. hehe.. saye pon x reti menjahit.. pakai bedal je asal jadi :D

    nway, about ur fiancee berubah tue, nothing to worry laa.. i think its normal bila at some point a guy akan start rasa serious and want to get involved with the preparation stuffs. kdg2 diaorg lak excited lebey.. hehe

    ReplyDelete
  2. u, tgk la punye entry, rasanya boleh membantu. ada part 1 and part 2, yg part 2 btul2 sama dengan apa yg u nak buat, hehe.

    http://intanorazam.blogspot.com/2011/01/diy-bantal-empat-segi-untuk-nikah.html

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers