Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Friday, March 18, 2011

Tak nak kawin la......

Entry cam bagus je..hahaahahahaha..*sorry boo-boo*

Dalame rasenye xmembebel pasal wedding kt sini. Asik cite psl wedding org or benda2 lain je. Heheee..So ptg2 ni nak membebel kt sini la. Sbnrnye saye rase malas sgt nak kawin. Nape? Sbb mcm byk sgt persiapan. Da xtau nak uruskan mane dulu. Pas2...saye lebih xsbr nak mulakan life after marriage *hahahaha...gatal!*

Ape progress wedding saye ek? Tahla...mcm xde je. Progress cm siput b*b*. Hahaha...Dalam hati asik cakap.. "Takpe.. ade 7-8 bulan lagi...". Tapi ayah da start membebel sbb saye xde progress, hari2 asik keje je. Satu2nye progress saye adalah saye da booked bridal.

Vendor pilihan saye bukan vendor yg glamor2. *Mak xmampu nyah! Hehe..* Vendor pilihan saye adalah vendor yg baru je bertapak kire2 1-2 tahun. Nama pun xgah mane. Nape die jd pilihan? Sbb dkt dgn umah saye, kedai die otw saye pegi-balik keje *boleh gitu??hahahahaha* Saye xnak btau sape vendor saye dulu la... Nanti saye tgk dulu prestasi die mase kenduri. Kalau ok, saye reveal. Kalau xok pun saye reveal jugak! * Ini ugutan buat kak ezan ye.. muahahahaha*

Honestly saye cakap bajet saye utk kawen ni kecik je. Kdg2 malu dgn b2b lain yg ade bajet mewah. Saye xmampu. Saye pun xcreative. Xde seni. Jadik xde maknenye nak wat DIY nih...tapi mungkin betul ape yg org tue2 ckp.. Rezeki org nak kawen ni murah. Saye rase mungkin Allah nak permudahkan hubungan kami supaya kurang sket dosa kami yg sedia ade byk ni... Nape saye ckp cm2?

  1. Kami menang tempat ke-5 contest Dina Halim. Dapat murah pakej Dina Halim & Sebumbung Fotografik. Alhamdulillah...
  2. Cik Intan Norazam sudi designkan kad kawin saye.. (Draft da ade tp ktorg xfinalize ape2 lg sbb lum fikir psl kad kawin lg. hehe... Sori Intan!But ur draft 2 mmg comel! )
  3. Puan Lina sudi bagi bunga utk majlis kawin kami nanti... Errr..bunga 2 ltk kt bilik pengantin je kot. Hehe.. TQ Puan Lina... =)
  4. Kami menang tempat pertama Contest Sweet Couple by Cik Ana yang xcomot. Alhamdulillah... TQ Cik Ana.. =)
  5. My auntie volunteer nak buatkan bunga pahar. Syarat2nye..kene beli bahan sendiri. Hehehe... OK la 2. Kalau nak beli kt kedai kn mahal. Lagipun kalau buat sendiri leh ikut citarasa sendiri. Lagipun kalau nak harap saye sendiri buat mmg xde harapan la jwbnye! Hehehe...
  6. My uncle nak tolong designkan banner, bunting, table no, etc,etc (ape2 yg boleh design, die nak tlg design kan..boleh x?hehehe).
  7. Cousin saye volunteer nak jd photographer mase kenduri 2 & cume kene byr RM2++ utk kos album sahaja. Sila senyum lebar  =D
  8. Half of khemah2 + kerusi + meja + pinggan mangkuk utk majlis tersebut adalah FREE. bayar duit lori + upah org yg tlg psg 2 je sket2. Alhamdulillah...
  9. Ayah saye berjaye mendapatkan harga yg paling murah utk byk benda. Nape? Sbb ayah saye org kuat politik. Maka ramai kenalan. Maka dpt ngecek2 skettttttttt.....Maka harap2 byk lg dpt freeeeeeeeeeeeeeeeee....Muahahahahaha....
Penat membebel arini. Cukup lah. Ok. Bye

P/S : Boo-boo...I know u stalk my blog. Jgn lupe Baskin Robbin eh weekend nih! Muahahaahhaha *masih ade niat mengepow tunang sendiri*

Boleh ek boo-boo?ek boo-boo?leh kn?kn?kn?kn? *annoying!!muahahaha*

7 comments:

  1. bila kite pk banyak lagi yg x settle terus rasa nak tunda tarikh kawen kan..?? same to me la dear... rasa mcm x cukup2 masa je...

    takpe2..sabar. pelan2 kayuh :)

    ReplyDelete
  2. Sama la..Rilla punkadang-kadang rasa macam nak stop buat preparation terus nikah je, hahaha

    ReplyDelete
  3. wah!!suma menang contest!!jeles2!!heee~...

    paper pun, t kejap jer..tau2 jer dh nk nikah:)

    ReplyDelete
  4. waaaa...mmg murah la rezeki awk ni..kagum2..hehehe..
    btw sy pun b2b budget ciput..malu jgk dgn b2b len..tp wat muka xmalu jgk..heeee

    ReplyDelete
  5. bnyknyeeeeeeeeeeee...rezeki!!!!

    ReplyDelete
  6. rezeki Allah..Dia kn mmg slalu tolg kalau kte nak buat kebaikan..sy pun budget sikit je utk kawen..sbb tunang pesan jgn berabes sgt..lpas kawen lg bnyk nak gune..

    p/s: bole mntk ayah mizzunderstood bwk bakal suami sy pindah ngaja kat johor x?hehe..

    ReplyDelete
  7. nak terus nikah boleh x?xlrt nak prepare mcm2 da..hehehehe..

    alhamdulillah...rezeki org nak kawen kot?walaupun xbsr tp membantu jugak preparation kawen 2.. =)

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers