Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Thursday, May 12, 2011

My Red Roses Day

Selepas 5 bulan menjadi tunangan orang...rase cam xcaye je..kn? Kejap betul masa berlalu. Huhu..... (Entri ni adalah entri mengimbau memori ye.. Hehehe). Oleh sebab da xde idea nak wat entri pasal ape..aku rase nak wat entri pasal my engagement day 5 bulan lepas la...buleh? Buleh saje.........kn? Hahahaha. ;P

 My Red Roses Day
(My Engagement Theme)

Saat-saat sebelum bergelar tunangan orang..... (with my hantaran to him)

Aku rase aku mmg seorang bridezilla sejati. Sebab mase engagement pun aku obsessed with getting the best with less. Hehe... Yela..mane ade orang yg nak majlis die jd disaster kn? Alhamdulillah...sepanjang majlis tu xde disaster yang berlaku. Minor hiccups 2 biase la kan? Sebab kita cume merancang, Allah yang tentukan segala-galanya...

During my engagement day, banyak perkara yang buat aku happy + terharu. (Bukan hanya happy sebab nak bertunang ye kawan-kawan). Hehehe.. Ape yang buat aku happy + terharu tu? Pertama sekali aku terharu tgk ayah, ibu, along & adik yg sgt2 excited. Dorg la yang tolong settlekan everything regarding majlis tu. Adik & Ibu byk tolong mase aku wat hantaran yang xseberapa tu. Ayah lak byk tolong...kuar duit (tu yg paling utama tu. Hehehehe)...

Ini ayah, ibu & adik saye... Tgk muka dorg. Muka happy kn? Hehe..

Selain tu...saya terharu sgt2 bila sedara-mara sanggup datang walaupun jauh & dapat short notice. Jgn salahkan saya kenapa short notice. Salahkan ayah yang nak wat majlis mengejut. Date utk engagement tu cuma diconfirmkan 2minggu sebelum. Kalau tak patutnye kitorg tunang lagi lambat. Tibe2 sume plan tunggang langgang & date dicepatkan. X ke menggelabah tu? Ehe... Sedara-mara saye sanggup datang walaupun dorg busy. Yang dari Seremban, Kl, Melaka, Selangor, Perak, Terengganu... Sume datang. Yang setakat kt Batu Pahat, Yong Peng, Mersing pun tentu2 datang. Sgt excited dpt jumpe cousin2 saye!!

Ni gambar sedara mara saye yg dtg. Tapi xsampai separuh la...ramai lg kat luar mase ni..

Selain tu...saye sgt2 happy dpt jumpa kawan2 yg rapat dgn saye. Even bestfriend saye dari form 1 yang da bertahun xjumpe pn sanggup dgt! Owhhhh....sgt hepi. Kawan2 SMKDPT (form 1-2), SMKSR (form 3), TCSJB (form 4-5) dan kawan2 keje (GFM & MPPG) sume ade! Sgt seronok jumpe dorg sampai lupe yang saye nak bertunang mase tu! Hahaha...

Some of my friend who came...

Me, him & my friends...


To be continued.......

11 comments:

  1. teringat zaman nak bertunang dulu2..huhu... eerr..kalau teringin nak rase lagi ley tak..?? heheh..tapi nak ngan orang yang same jugak...:p

    ReplyDelete
  2. aty_fared & malin : boleh saje....hahaha.asal dgn org yg same.sbb haram meminang tunangan org tp xde cakap ape2 pasal meminang & bertunang lagi skali...kn?hahahahaha

    ReplyDelete
  3. hai dear..boleh aje..mengimbau kenangan kan, pastu senyum sorang2..

    ReplyDelete
  4. intan: yup...hehe.harini mood nak bertunang dtg lg..hehe

    ReplyDelete
  5. Bestnye ramai kwn dpt dtg. Kwn2 sy ramai yg dah berumahtangga n beranak pinak (dah tua kan..ahaks), klu dtg x boleh stay lame2. hukhuk..
    Yelah rindu sgt saat bertunang dulu..

    ReplyDelete
  6. suka warna merah menyala. kenduri jadi best bila kawan-kawan rapat sanggup luangkan amsa untuk kita. terharu kan?

    ReplyDelete
  7. bestnyer!!:)awak sangat bertuah:)

    ReplyDelete
  8. kasut pink : 2 la...tibe2 rase cam seronok je mase bertunang tu.hehe

    oshinz : sgt terharu...rase seronok sgt jmpe dorg sume mase 2.. =)

    lovelyadibah : thank u dear... =)

    ReplyDelete
  9. TCSJB? MMPG? sama pulak dgn sepupu kita yg dok kat PG tu. tp maybe korg x sama batch kot. dia thn 85. awak muda lg drp dia kot kan.

    ReplyDelete
  10. yup.sy junior die la kot.mase die form 5,sy form 4..hehe..

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers