Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Tuesday, July 19, 2011

Berhati-hati membuat loan...

ALERT!!!! Kisah benar nih! Just a reminder to all :

Sila berhati2 bila buat loan. Tak kira lah loan kereta, loan rumah, personal loan, etc. Especially bila korg bagi payslip (or copy payslip) dan copy IC. Pastikan ia tak di forge utk benda2 lain. Tak pasal2 dorg gunakan payslip & IC korg untuk buat loan lain dan korg yg kene menanggung hutang seumur hidup.

Around 2pm today I will be helping (ceh!padahal watching je. hehe...) undercover police catching a criminal. Huhu...Excited pon ade. Rase macam spy plak. Hahahaha... Yes. We'll trap that damn mastermind who caused other people to pay for the 30k-40k loan that they never make but have to pay for the next 20-30 years of their life. More stories after I da tgk that 'Drama' ehhhhhh....hehehe =)

8 comments:

  1. wow.scary ok.mau terseksa jiwa raga kene byr balik pdhal bukan kita apply pun.bullshit scumbags betul!

    ReplyDelete
  2. woahh..cpt update..nk tahu cte lanjut.. ;)

    ReplyDelete
  3. nak tgok drama smpai abis!hehehee..cepat cite tau..

    ReplyDelete
  4. cepat2, nak tau kisah lanjut neyh

    ReplyDelete
  5. oh thats why kite salo kena pangkah atau palangkan IC tu.cth FOR OFFICE USE only.haa dengan cara tu boley gak kan to avoid this busittt problem happen.tak gitu?haha

    ReplyDelete
  6. tula pasal....semua org kene hati2.xpasal je tanggung hutang org lain kn?

    zimie : true.that's one of the way. tapi better if letak more specific macam "FOR BANK RAKYAT-PERSONAL LOAN'S USE ONLY". so dorg xle forge utk buat loan kat bank lain plak...

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers