Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Thursday, July 21, 2011

I need (a brutally) honest opinion...about make-up

Tolong...saye memerlukan pendapat yg paling jujur skali dalam dunia! (ceh..ayat dramatik gila!haha..). Malas nak tanya family & kawan2 sebab dorg mesti jwb nak sedapkan hati saye je. Kalau tanye Mr Fiance jawapan die mesti.. "Entah. Xtgk muka awak betul2 pun mase tunang aritu" (Ceh! Tipu gila! Aku depan mata pun xtgk betul2. Cissssss...). Nak tanya apa pendapat korg mengenai make-up saye mase tunang aritu?

Meh tgk rupa asal saye (Malu lah nak tunjuk. Hahahahaha)

Sembunyi blkg Mr Fiance (boleh? Hehehehe...)

Ni plak rupa pas make-up mase tunang aritu :

Jika anda click pada gambar utk tumbesaran, anda akan lihat betapa tak flawless nye kulit saye ini. Sila jgn terkejut. Hahahahaa... ;P

Inilah MUA saye, Ain Lora. Hehehe...

Ini gambar da petang. Lepas habis majlis. A few hours with make-up. What do you think?

Sila jgn tanya quotation MUA di JB or my MUA sebab the truth is.. Ain Lora ni bukan MUA pun. Hehe. She's my former assistant. Jadi saye membuli dia utk make-up kan saye mase tunang haritu secara percuma. Kejam tak? Kejam kan? Sila jgn dpt bos mcm saye. Hahahaha...
The reason saye nak tanya pendapat korg is...saye xbape yakin dgn bridal utk bertandang nanti. And since I really love my make-up mase tunang haritu... I'm thinking of asking Ain's help utk make-up kan mase bertandang nanti. Ape pendapat korg? OK tak make-up macam ni mase bertandang? Please tell me the truth!!

More pictures of me (gila narcissist aku nih! ;P )

Is my make-up too over? Or too biasa2? Suitable for wedding or not? Saye buta make-up. Mase tunang ni 1st time make-up tebal camnih. Terkejut tgk muka sendiri mase tu. Hehehe... Ape komen korg pasal make-up ni?

Totally <3 my eyes. Combination of contact lens + fake eyelash + eyeliner = Mata besar! hehehe...
;)

17 comments:

  1. okeh honest opinion.. since muka u mmg da sweet, overall okay je tgk.. but maybe nicer n nampak lagi lembut kalau eyebrows tu pakai colour lembut lagi like light brown or brown.. ok tu je.. sekian terima kasih.. *larik* ;p

    dont worry bout makeup tunang.. i think time tunang biar makeup biase2 je kan.. tapi surprisekan ur tunang nanti time nikah or reception..time tu baru makeup yg vavavoom.. :D just my 2cents.. :D *larik lagi* ;p

    ReplyDelete
  2. haha...tq renee.eh.nape nak lari?jgn lari..meh sini.hahahaha ;P

    eyebrows ek?actually eyebrows 2 original punye.xde pakai ape pn.hahaha.maybe sbb yg ori pn da tebal sgt so nmpk harsh.ok2.noted.will find something to do with my eyebrows mase kawin nnt.yeay!

    yup.harap2 die surprise la mase kawin nnt.harap2 i gojes gila la mase tu.hehehehe *berangan* ;P

    ReplyDelete
  3. jgn amek this MUA for ur wedding tau. what i noticed ur gmba without makeup lg cantik dr pki mekap. so moralnye MUA ni xreti nk naek seri kt wajah u. xpe2 dont worry byk i ble recommend MUA for ur big day nnt ;)

    ReplyDelete
  4. ieda rase kalau MUA profesional lg oke, maybe diorng lg berpengalaman sebab kalau kawen kene lebih marleves, ur tunang makeup simple sangat & tak tutup lebam bawah mate..

    ReplyDelete
  5. for ur wedding, i suggest u pilih MUA yg dapat mekapkan u naturally...jgn makeup over sgt :)

    ReplyDelete
  6. awak comel la.. but for wedding kena hired professional makeup i think..but yg ni untuk tunang sesuai. comelnyaaaaaaaaaaaa =)

    ReplyDelete
  7. sy fikir elok kalau wedding nti awk make sacara natural saja. eyebrow awk pakai kaler yg lembut2 tau. may u happy.

    ReplyDelete
  8. huhu. nak komen pasal make up ni tak pandai sangat. tapi rasenya make up masa tunang ni nampak simple sangat kot.. masa wedding nanti, hire MUA yang profesional, biar nampak lain dari yang lain tapi still natural... ^_^

    ReplyDelete
  9. dear, personal opinion, mybe untuk wedding u should hire profesional MUA la. Maksudnya bukan dari butik la, yg doing make up only.

    Masa bertunang u nampak sweet sangat, tapi masa wedding u kene nampak stunning..heheheheh! Sesuai la utk title puan!

    ReplyDelete
  10. dear all...tqvm for korg punye honest opinion!!suke sangat!!!!! =)

    i really needed to hear that.sbb saye memang buta make-up.so sekarang ade alasan kukuh untuk hire professional MUA.hehehehe........... ;D

    tq ye korg!!!!!!!!! (^_^)

    ReplyDelete
  11. u tetap comey make up ke tak make up ke...

    tp kalo utk wding biase org nak tgk lagi vogedevas,.....ahaks! =)

    so, boleh lagi servey...cahyoookkkkk dear!

    ReplyDelete
  12. I pon sokong yg lain, baik u hire MUA sbb MUA tau ape yg terbaik untuk serasikan dengan camera OP. Tp u dah comel, so jgn risau sgt ok :)

    ReplyDelete
  13. kaklong & kasut pink : tq dear...jgnla puji lebih2.nnt i bangga terlebih.hehehehe *blush*
    tq 4 ur advice.rase2nye start skrg da nak survey2 MUA yg best kt KL da..komen2 korg adalah bukti kukuh utk tunjuk kat Mr Fiance.hehehe... (^_^)

    ReplyDelete
  14. gmbar tak mekap gmbar brape tahun dulu?? kenapa u nampak tembam bila tak mekap?? pandai MUA u buat effect mekap ek?? btw, tunang u pun comey.

    ReplyDelete
  15. errrr...i think gambar xmekap 2 cam a few months back.bukan nampak tembam lagi.mmg tembam pun.heheh... ;)

    ReplyDelete
  16. you look more beautiful without make up, dear. :)

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers