Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Monday, August 08, 2011

10 things on Wedding Progress...

1. Pelamin
Oleh kerana aku malas nak fikir..aku amik design kotak je. Mudah, simple & olskool. Pedulik apa aku apa pn org nak kata. Pelamin aku, aku yg bayar..aku punya suka lah! Ke korg nak sponsor aku pelamin Arma Couture or Ari Wedding Planner? Mmg wajibla aku buat pelamin meletop2 time tu. Huahahahaha...

2. Wedding Outfit
Suka suki je aku tukar design utk groom tanpa bagi the groom tgk designnye dulu. Hahaha..(Boo-boo..trust in me & my taste, okeyh?Hehe..). Design utk aku punye outfit pun da finalize. Ukuran pun da amik. Kak Ezan kata hujung bulan 9 baru siap dan bole fitting. Pastu baru nak request tambah beading ke ape.. Harap2 lah baju tu jadi cam ape yg ade dalam pale hotak aku nih. Huhu~

3. Handbouquet
Untuk bersanding Kak Ezan akan sponsor HB tapi aku xdecide lagi nak bunga ape, kaler ape.. Aku sgt buta bab bunga2 nih. Nanti je lah aku fikir. Hehe... Untuk nikah aku nak booking HB kat Intan lah. Terbaek!! Tak caya cuba korg click sini. Mr Fiance pun da agree nak belikan. Hihi. Sukaaaaaaaaaaaaa..... Kaler TBC later.

4. Kasut
Of course la pakai kasut sendiri. Kaki besar cam aku nih xlayak pakai kasut kat bridal tu. hehehhhh...Asal beli kasut lawa sket je alasan aku untuk pakai mase kawin. Last2 banyak sgt kasut sampai xsure kasut mana nak pakai untuk majlis mana. Kahkahkah. Tamak gila!

5. Baju nikah
Sangatla simple nak mati. Kak Ezan cakap baju nikah aku macam baju bertunang je. Tak pun macam baju raya...Aduhhh..Takkan nak beli baru?Tapi..mmg ade niat pun nak beli baru. Hehehehe..... ;P

6. Doorgift
Tinggal beli paperbag je. Tapi....katne nak beli paperbag yg murah ni? Aku da malas da nak fikir DIY or paperbag yg pelik2. Sume kene reject je. Sakit hati betul. Kalau ikut aku nak pakai plastic bag je. Senang. Murah. Jimat. Kedekut kan aku? Hahahaha..

7. Bilik Pengantin
Walaupun aku xkahwin kt rumah tapi Kak Ezan offer utk buatkan bilik pengantin. FOC. Tapi sekarang mcm xsure nak ke taknak. Belagak betul. Hahahaha.. Tahla. Tengok la dulu. Yang pastinye semalam da pegi Jakel. Beli kain buat langsir untuk umah. Langsir Raya sekaligus untuk time aku kahwin. Jimat. Yea. Saya suka begitu. Huahahaha...Tinggal beli cadar and carpet je. Yea. Carpet. Sebab Ibu cakap pelik bilik pengantin xde carpet. Guna tikar getah 2 xle ke? (Cheapskate. Kahkahkah..)

8. Skin condition
Very little improvement. Tapi sejak da tak pakai make-up ni kulit aku makin smooth. Whitehead & blackhead pun senang je nak kuar. Kak Ezan pesan soh amalkan tuam muka dengan ice. Baiklah. Aku cuba (kalau rajin). Ehe.... VCO Catalyst pun dah beli Harini sampai kot. Nak try lah. Harap2 bolehla membantu kulit aku ni. Plus harap2 die boleh kurangkan sengugut aku. Tak larat nak senggugut setiap bulan. (-_-')

9. Guest book
Beli jelah. Malas nak buat dah (Dasar pemalas!Hehehe). Guest book area nak deco camne pun xfikir lagi. Nanti je lah. Ade mase nanti kita curi idea org lain..ok? *Evil*

10. Overall
Aku tersangatla rilek dengan wedding aku yg xseberapa nih..Progress macam siput vavy kan? Bila aku nak start jadi bridezilla nih??Huahahahaha...


My wedding theme colour....crossing my finger hoping everything will work out fine...Insyaallah... =)

9 comments:

  1. wedding theme colour sgt chun....!! pink+black mmg nice.. :D

    ReplyDelete
  2. wedding theme color u lawa.i mcm ade dengan tak je wedding theme color.haha belasah je.hurmm..i pn tgh nk bli carpet..kalau la bole pakai je tikargetah tu..tapi..nt mcm tak lawo pulak..nk xnk kene beli gak carpet..haish...sbr jelah..

    gud luck .. :)

    ReplyDelete
  3. Renee Meow & farhanna : tq babes! =)

    LisaLisut : wedding theme je ade tp progress xde xguna jugak.cam i ni.hehe...2 la.katne nak beli carpet yg murah tp best nih?pegi jakel xde la plak.huhu...

    gudluck gak babe.ur wedding da dekat sgt nih.hehe.. ;)

    ReplyDelete
  4. baju nikah ko yg mane ek??? yg dulu tuh k?

    ReplyDelete
  5. cantik n nampak sweet sgt...

    all d best dear!

    ReplyDelete
  6. baju nikah sy pun nant mcm baju raya gak..perlukah crowded2 dgn beading..dh pakai sekali pahtu simpan berkurun dlm almari,huhu..dh le mahal..mahal banding baju biasa,hehe..

    ReplyDelete
  7. kite pny date same. tp nape awk pny progress kencang gila neh? huhuhu. saya da tetggl ketapi byk neh

    ReplyDelete
  8. hehehe...nampak je macam byk progress tapi sebenarnye xbyk mane pun.bulan puasa ni lagi la stop terus progress nye..hehe

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers