Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Thursday, September 22, 2011

Post pre-wedding??Ade ke??

*Hidup aku nih mmg penuh dgn D.R.A.M.A lah!! Kesian korang. Mesti penat nak baca drama2 2-3babak aku nih! Hahaha* ;p

Tadi masa tgh lunch tiba-tiba dpt sms dari Mr Fiance... "Sbtu mlm masuk studio". I'm like "WHAT????!!!!!". Ni yang aku nebes nih. Suka benau buat aku seprais tau! Aku tanya2 tanak jawab. Hampeh betul tau! Photoshoot mende lagi nih? Nak kate pre-wedding haritu da buat dah. Gambar family tak mungkin plak. Aku belum jadi family lagi kot? Hehehe..Post pre-wedding photoshoot ke?? (tak pernah dengar plak aku.hehe)

Adeeeehhhhhh....nebes mak camni,nok! Dala kat muka ni terang2 ade seketul jerawat betul2 kt atas bibir. Hampeh. Takkan nak shoot dgn muka berjerawat nih? Kesian photographer tu nak touch-up muka berkarat aku nih! Haha.... Dang! Sape nak mekapkan aku nih? Mekap sendiri la jawabnye.. Adehhhh..mmg pucat xde rupa la muka aku dlm gambar tu (Ye. Saye xreti mekap. Honest!) 

Pastu...ape baju nak pakai? Baju kurung? Dress? Jeans+ Tee? Adeeehhhhhhhhhh......kalau nak pegi beli mana sempat. Esok malam da gerak ke KL. Korang....tolong....ape yg patut aku bawak/pakai/mekap camne/camne nak cover jerawat kat muka nih?Tolonggggggggggggggg...............tak suka betul buat benda2 camni tanpa proper planning...

Hempeh tul! Apesal la Mr Fiance ni suka benau buat seprais nih!!!!!!!! (=_=')

 

9 comments:

  1. bestnye! mr fiance xde pun buat surprise2 tau... huhu

    ReplyDelete
  2. prewed tema ape?

    1) mekap hire mua la tp xyah mahal sgt. kalo nk bajet ble g kt mane2 shopping mall kt kaunter cam dior ke shu muera ke apetah nama dia biasanye diaorg ade servis make up around rm100 below. mac mahal kot.

    2) bj kne diskas ngn ur fiancee kne la matching skek kn ;)

    3) props utk photoshoot pon penting. so kne tnye ur photog whether dia provide atau x.

    ReplyDelete
  3. rilex2 je sis..enjoy the moment. jerawat kasi cover habis-habisan ngn concealer. pastu nnt soh photographer touch up cket...flawless gitu..keke

    ReplyDelete
  4. ketawariang : babe.kalau surprise camni mau skt jantung kot.hehehe

    Mimin : dear..ni xtaula pre-wed ke ape.xtau ape2 nih!nak kate pre-wed kitorg da buat da.tu gambar kt header tu gmbr pre-wed la 2.nak pegi kaunter make-up or hire mua bagai mmg xsempat la..siang tu nak pegi bridal then tmn FMIL shopping kat nilai.balik trs gi shoot tu.adehhhhhh...psl baju dgn props tu mmg xdapek la nak discuss. Mr Fiance rahsiakan everything!owhhhhh....stress jugak nih.huhu~

    cik asam jeruk : 2 la..harap2 skill mekap yg xseberapa ni mampula nk cover jerawat 2 sume.hehe

    nurul izayani : aduhhh...xtau la best ke x.cuak+nebes+blur..hehe

    ReplyDelete
  5. beruntung u dear..dpt en tunang yg suke buat suprise..takpe pre wed jgnla over2..kawen kasi over..jgn lupe share pic tau :)

    ReplyDelete
  6. tq dear...xtaula ni pre-wed ke ape..ada ke org wat pre-wed 2 kali?hehe..insyaallah kalau i dpt gmbr2 nye nanti i share k? :)

    ReplyDelete
  7. dear amalina,
    saya sangat jeles tahu.hehe my fiance tak mahu langsung pre-wedding.dia cakap tunggu post wedding je.sabar je la kan T_T lucky u!!!

    ReplyDelete
  8. amal, same here..i ade shoot esok tp tak prepare ape pun..just bawak baju n kasut je ni..make up, props sume yilekk.. harap pd photog utk capture the moments je la kot. idea takde tp kitorg akan pakai baju kaler biru..

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers