Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Monday, October 10, 2011

MUA oh MUA....

Alkisahnya harini aku gigih google & survey2 MUA untuk majlis bertandang on 3rd December 2011 walaupun keje banyak bertimbun-timbun. Bos takde,aku lah bos! Muahahaha.... Dah agak lambat nak mencari. Aku tau... Most MUA yang aku berkenan dah pun di book. Nape lambat? Sebab aku cuma berjaya mendapat 'green light' dari Mr Fiance semalam. Itu pun setelah berlaku nya 'drama-drama' beberapa babak yang tidak diingini. Hehehehe...

Ada a few MUA yang da reply email/sms aku. So far ada 3 MUA yang aku berkenan. But yg sorg tu dah terover bajet lah pulak. MUA yg glamer & meletop konpem r mahal, ye tak? Korg ada suggestion tak sapa MUA yg make-up cantik dan meletop dan yang paling penting...menepati bajet? Janganla bagi Nurul Shukor pulak. Aku da tanya masa pegi saloon dia haritu. RM2.6k utk make-up by Nurul Shukor sendiri. Sumpah tak mampu! Hehehe...

FYI aku nak MUA perempuan je (kalau boleh). Jangan di tanya mengapa. Hehehe...Here's a list of MUA yang aku jumpa (Mana tau korg2 ada yang tgh mencari MUA lagi ke...) :

*Lupa mention before this...list of MUA ni semuanya based in KL tau. Sebab majlis bertandang i kat KL.hehe... 
  1. Anis Finesse Touch (kakak ni sgt sweet dlm sms. reply pun cepat je. recommended!)
  2. Anna Ismail (she's so sweet!cepat response. make-up pun cantik! but sadly, she's booked. Huhu..)
  3. Farina Jamal (Jomrias Beauty Touch)
  4. Raja Feena (response sgt cepat. price pun reasonable)
  5. Diyana Shukor 
  6. Husna 
  7. Lissa De'Touch 
  8. Lenny Emelda 
  9. Diana Hafiz
  10. Nurin Makeover 
  11. Beautiful by AnnaSha 
  12. Makeup Parlour
  13. Elfaiizin's Touch  (Sadly, tak available on that date. Huhu...)
  14. Salima (tak available jugak)
  15. LR Touch
  16. Emma Pesona (pegi butik dia haritu. She got this one wedding outfit that I instantly fell in love with. And its not even in the exclusive range!)
  17. Min And The MakeUp

Cukup la kot. Panjang gila dah list ni. Hehe.. Nanti aku update price range utk MUA-MUA tersebut ok?Korg ada suggestion MUA lain or komen2 mengenai MUA kat atas? Share2 la sikitttttttttt............ Sharing is sweet kan? ;)

14 comments:

  1. kelrina? ian sham? g tgk list MUA kt blog renee.dia ade list down MUA perempuan.MUA tv3 pn ade harga lg murah lak tu :)

    ReplyDelete
  2. kelrina da over bajet sikit..and so does iansham. that's why takde dlm list.hehe. MUA tv3 tu nampak menarik.harga pun reasonable.tapi belum contact dia lg...thanks lisa! :)

    ReplyDelete
  3. owh..sorry.lupa mention.ni sume MUA based in KL (sebab i bertandang kat KL)

    ReplyDelete
  4. dear u can refer here at my list.. ade yg murah jugak i list skali.. i mean murah+chantek la, yg xchantek dimata i xletak la..hehee ;p

    MUA LADIES 2011-2012
    http://reneemeowwedding.blogspot.com/2011/10/mua-ladies-2011-2012.html

    ReplyDelete
  5. tq renee!!!da tgk da review u.nnt i contact some of them! :)

    ReplyDelete
  6. weeee~ betul ke harga Nurul Shukor gitu? i thought around RM1.3k jer.. i haritu ambik full package dengan NS, which kalau compare to other designers, NS masih within reasonable price. ;-)

    ReplyDelete
  7. Cik Hazz : yg rm2.6k utk 2 event.haritu tanya utk nikah+sanding.lupa lak explain.hehe..

    ReplyDelete
  8. eh...tq kak anis.tq utk mekap haritu.cantik!tahan sampai petang! :)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. terima kasih juga pada blogger..sharing is caring. take care you olls terutama tuan tanah..:P muuaccchhh**

    ReplyDelete
  10. choose anis finessetouch! sgt cantik dia make up kn time my nikah n malam berinai... memang nampak seri wajah bile dia make up kn...

    ReplyDelete
  11. Hi nak contact no kak anis bole? :)

    ReplyDelete
  12. Hi..ade contact no kak anna ismail?sy dah try cri xjumpa..:(.tia..email :intanshaffiqa@gmail.com

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers