Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Tuesday, October 25, 2011

Reveal : VVIP Centrepiece & DIY Solemnization Outfit

VVIP Centrepiece

Yang kat bawah ni version belum siap (kot). Kalau sempat ada lah aku tambah sikit2.kalau tak sempat (or aku malas) camni lah keadaannya atas meja VVIP nanti. Hehe..

Sorry. Kualiti camera cap ayam. Hehehehehe...

Cost utk centrepiece ni adalah :
Vase / bekas = RM 0 (dapat free beli paperbag. Ada 254pcs. Ape aku nak buat byk2 nih?huhu)
Bunga = RM10 for 3pcs = RM3.33/vase
Span = RM2/span = RM0.40/vase
Ribbons = Lebihan masa tunang (hitam) & riben hantaran kahwin (putih)

Total Cost = lebih kurang RM3.90/vase (Murah dan mudah!) *winks!* ;)

Solemnization Outfit

Just nak reveal what I DIY for my Solemnization outfit. Actually harga asal baju ni murah je... Baju kurung moden kain chiffon. Tak mampu nak hire designer maka terpaksalah dengan gigih DIY beadings and all....Nak tengok?

 Jangan salah sangka...Biar saya terangkan bahawa bukan semua ini adalah hasil kerja saya. Hehehehehe.....

Ini mmg 100% hasil kerja saya!! *Dengan bangga.kehkehkeh...*

Actually renda ni (renda ke?) beli yg da siap je. Tinggal jahit sesukahati kat kain. Harga dia RM22/meter. Tapi ada discount dapat RM18/meter. Cantik. Lepas dah jahit dia bagi effect flowy2 kat kain tu. Cantik gilaaaaaaaaaaa.... *perasan! Kehkehkeh...*


Nantikan peng'reveal'an seterusnya!!! (Bajetlah macam orang nak tau sangat! Heheheheehe...)

11 comments:

  1. cantik dear..betul..gunakan selagi yg boleh..centerpiece tu murah tau..mengingatkan pada diy centerpiece kina..:)

    ReplyDelete
  2. tq babes.. :)

    eyanne : renda ni beli kat kedai brg2 pengantin kt ayer hitam. rasanya byk tempat ada jual kot..

    ReplyDelete
  3. wahhhh bestnya!!betul ke yang tu jenis renda dear?senang nye nak DIY.tinggal jahit jela.best gilaaa.agak2 u rasa KL ada jual tak?hoho

    ReplyDelete
  4. Aah..tinggal jahit je.senang gila!hehe..rsnye kat kedai jahit or kedai pengantin mesti ada kot.tinggal cari yg cantik je la.yg ni mmg cantik.rs berbaloi gila beli.. :)

    ReplyDelete
  5. cantik sgt.rajinnya kamoo buat sendiri :)

    ReplyDelete
  6. Tq korg..actually yg ni sume DIY yg simple2 je..korg pn leh je buat.. :)

    ReplyDelete
  7. Wah..knp b2b semua rajin n kreatif yer? jelesnye menengok. kekeke

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers