Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Tuesday, November 01, 2011

Soalan,soalan,soalan...

Konon2 nak blogwalking jap sementara tunggu report siap loading. Alih2 terbukak blog Cik ain (Hari Bahagia Gadis Ini). Baca entri dia sekali....rupa2nya aku kena tag lah!! Lepas tu tgk kt shoutbox rupa2nya Wani (Firdani Wedding Day) pun tag aku jugak! Hehehe...OK2. Mari menjawab soalan2 mereka. Hehehe...


1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about 

" YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.
 11 THINGS ABOUT MYSELF
  1. Nama sebenar Nur Amalina Atiqah. Family panggil "Akak". Kawan2 panggil "Amalina" or "Malyn" or "Lyn". Mr Fiance & his family panggil saye "Baby". (Ye.Anda boleh muntah darah sekarang.Kehkehkeh)...Kawan2 Mr Fiance panggil saye "Stacy". Mak je yang panggil saye "Na".
  2. Hidup saye sangat "cepat". Saye pelajar PTS. Dulu2 kalau lulus PTS mase darjah 3 terus naik darjah 5. . Pathetic! Hehe...Then masa kat UiTM saye student Fastrack Accounting. Saye amik Diploma in Accountancy 2 tahun instead of 3 tahun then terus absorbed masuk Bachelor of Accounting (Hons). Pendek cite...saye grad degree masa umur 21tahun. Life saye cepat 2 tahun dari org lain. Sangat pathethic! Hahahaahaha...
  3. Mula bekerja masa umur 21tahun dengan degree account. Tapi position as HR Executive. Hahahahahaha...Sengal tak?
  4. Saya menjadi accountant masa umur 23 tahun. I'm the youngest officer in the whole organization. Even now I'm still the youngest. Gila takde geng! Hahahaha...
  5. Kenal Mr Fiance masa berumur 17tahun. Konon2 nak jadi abang angkat jeeeeeee (Statement macam haremmmmm. Hahahaahaha)
  6. "Couple" dengan Mr Fiance selepas 2 hari kenal. Ye. DUA HARI! Kami mmg berani mati! Hahahahaha...
  7. Saye mempunyai selera pelik di mana saye suke "Lelaki Jambu". Kahkahakah... (Boo...I bukan sengaja nak bitau org lain yg u jambu. Hahahahaha)
  8. Saya bawak kereta dengan merbahaya bila sorg2 tapi agak sopan dan berhemah bila ada org lain. Gila kau! Bawak anak org kena la hati2. Hehehehe
  9. I'm your average shopaholix.I love discounts and nice,good,cheap stuff.
  10. I'm a leftie. Orang cakap orang kidal ni artistik, seni, creative.... In reality itu semuanya dusta!!! Saye xartistik, xde seni dan xcreative seperti orang lain. I'm just good with money. Itu pasal saye jadi accountant and not designer, architect, etc..
  11. No IC saya berakhir dengan 5178 and no IC Mr Fiance berakhir dengan 5817. Coincidence??Or are we just meant to be? Hehehehehe...  
SOALAN DARI GADIS
  1. berapa tinggi and berat korang?Tinggi 1.57m (pendek!haha), berat 48-50kg (tak tentu. dalam range ni lah..)
  2. apa yang korang insecure pasal diri korang? Body shape yang tak cantik & muka start naik jerawat gila2 sekarang! Huhu~
  3. korang kerja bidang apa? and bakal suami kerja bidang apa?Saye keje bidang account. Bakal suami keje bidang account. Ye. Kami dua-dua membosankan. Kehkehkeh....
  4. pernah tak korang terdengar orang kutuk korang dengan pasangan tak sepadan belakang korang? Setakat ni xpernah. Orang asik cakap kitorg sepadan. Bosan gila! Tolonglah cakap saye better looking dari dia! Pleaseeeeeeeeeeeeeeee.....hahahaha
  5. apa tema wedding impian korang? Modern Fairytale. Hehehehe...Over kan?
  6. apa tema actual wedding korang? Tema mix and match sesuka hati. Hehe
  7. apa pengalaman paling mencabar masa buat wedding preps ni? Hmmmm...semua mencabar. Sebab kena buat sorg2. I don't have my mom to guide me
  8. setakat ni, ada tak vendors or apa-apa regarding weddings yang korang dah close deal tapi regret gila-gila, kalau boleh nak reverse masa? Ada a few. tapi tak guna fikir sgt pun. Let go je lahhhhh....Fikir2 nanti stress lebih. Tak elok utk kesihatan mental. Heheheheeee...
  9. setelah buat wedding preps ni ada berminat tak nak ceburkan diri dalam bisnes berkaitan weddings (supply doorgift ke, printing services ke, bridal ke, photography ke...)? Minat ada tapi masa takde..So lupakan je lah....
  10. secara jujur nya, mana yang korang beratkan buat masa ni? persiapan wedding ke persiapan selepas wedding macam rumah ke, perkakas rumah ke. JUJUR ye? Persiapan wedding sebab kitorg LDR lepas kawin. Still duduk dgn parents so tak fikir pasal rumah and all lagi...
  11. apa harapan korang terhadap majlis korang dan perkahwinan korang. Semoga lancar, diberkati Allah dan di jauhkan dari musibah... :)
SOALAN DARI WANI


1) Name boyfriend/girlfriend/tunang/suami/isteri? Mohd Muzaffar Bin Mat Alias
2) Dah berape kali clash sebelum jumpe cinta sejati?Errrr....2 ke 3 ke 4 kali..Hehe..
3) Bagi 3 sebab nape buat blog? Sebab saye suke membebel tapi takde org nak dgr (kahkahakh..pathetic!), sebab blog ni macam diary to record everything happening in my journey & sebab suka baca balik blog sendiri (perasan nak mampus!hahahaha...gila loser!)
4) Bagi 4 blog korang suke usha? Blog Intan Norazam, Ash & Ann Wedding Gallery, Journey of Bride-2-Be to 01.10.11 (Sakina) & Hazlynda Khushairy
5) Bagi 5 lagu favorite korang? For now : What if (Super Junior KRY), Wish you were here (Avril Lavigne), Tell me goodbye (Big Bang), Now & Forever (Richard Marx) & Rainy Days (B2ST)
6) Warne tema pertunangan, pernikahan, persandingan & resepsi? Tunang : Merah- Hitam - Putih, Nikah : Putih - Little Peach - Little Pink, Wedding : Pink-Hitam-Putih, Bertandang : Purple-Dark Purple-Cream
7) Bagi 7 tempat korang teringin nak g honeymoon? Carribean, Krabi, Seoul, Jeju Island, Tokyo, Tioman Island & Sipadan Island
8) Gelaran yang korang dan cinta hati guna? (contoh: abg & syg ke syg & anje ke) Errrkkkk....malulah! Hehe.. I called him Boo/Boo Boo, Syg & Budak Busuk. Hahahahaha. He called me Baby/B, Syg & Budak Gemuk. (OK. Boleh muntah darah sekarang. Hahahahaa)
9) Tarikh tunang, nikah, sanding & resepsi? Tunang : 11.12.10, Nikah : 11.11.11, Bersanding : 12.11.11 & Bertandang : 3.12.11
10) Bagi 10 sebab nape korang pilih cinta hati sebagai teman hidup?





  1. Sebab tak tau
  2. Tah lah kenapa
  3. Sebab rasa macam dia
  4. Agaknya dia kot?
  5. Tak tau lah ekkkkk....
  6. Dia la agaknya orangnya
  7. Tah la ekkk...Jgn tanya boleh?
  8. Jawapannya Allah je yg tau
  9. Saya tak tau
  10. OK.Bye! Hahahahaaha

11) Cer upload gambar korang dengan cinta hati yang paling sweet..



Boleh? Hehehehe....

     11 SOALAN UTK ORG YANG DI TAG:
    1.  Apa perangai pelik korg yang korg rase paling pelik, takde orang yang perangai camtu? 
    2. What attacts you to him (ur BF/Fiance?hubby)?HONESTLY!
    3. What is the most embarassing thing you've done/said in front of him?
    4.  Apa cabaran paling besar masa korg bercinta/bertunang/berkahwin?
    5. Do you believe in love at first sight (cinta pandang pertama.ecehhh....)?
    6. Bila korg rasa or decide yg he/she is 'the one'?
    7. Apa yg buat korg gembira hari2? (Mcm dpt shopping ke, dapat kuar dating ke, dpt mknn free ke...)
    8. Kereta idaman korg?
    9. Lelaki / Perempuan idaman korg?
    10. Korang rasa aku annoying tak? (Hahahahaha...dah tak boleh fikir soalan apa lagi)
    11. Ada tak korg rasa nak lempang/muntah darah/meluat/menyampah/mengannoyingkan bila baca blog aku? Kehkehkehkeh...

    Orang untuk di tag
    No 1 - 11 : Sesiapa saje yg baca entri ni anda telah di tag maka sila lah jwb soalan2 tersebut. Hehehehehe (Kes malas nak tag org lah ni) 

      3 comments:

      1. amalina..u mistaken lah. i bukan gadis. gadis ada lagi sorg...scr kebetulan nama kitorang sama. sama2 nama nurulain. tp bkn u sorg yg tersilap ada lg sorg blogger yg i tag pun mistaken gak. x ingat siapa...huhu.

        ReplyDelete
      2. I TERbaca entry ni... kena buat tag ke? Hehehehehehehbui8

        ReplyDelete

      Countings...

      Daisypath Anniversary tickers