Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Friday, December 09, 2011

Wedding Review : Pre-Honeymoon...

*Ini entry bergambar yang banyak gambar. Kalau rasa nak muntah sila close tab sekarang. Kehkehkeh...*

Gambar kahwin belum dapat dari OP lagi..Yg raw pun xdpt lagi. Tiba2 dgr cite xbest dari another ex-b2b (Ana Farhana) from her FB page. Ishhhh.... Cuak plak bila dengar. Tahla. Setakat ni dia takde buat hal lagi. So just wait and see je la..kan? :)

Utk menghiburkan hati mari kita tgk gambar2 masa pre-honeymoon aritu. Kenapa pre-honeymoon? Sebab honeymoon sebenar bulan January 2012 nanti. Hehehehe... We choose The Roots Eco Resort, Ipoh as our destination. we went there on 5-6 December 2011 lepas majlis bertandang. Actually pakej ni kitorg beli masa ada deal dekat Groupon. Murah! Hehe... *winks* ;)

Ini bukti kami dah sampai Ipoh! Hehe.. The Roots ni letaknya dalam 12km dari bandar Ipoh.. 

Ini bilik kami.. Actually kitorg punya bilik yg standard je. Pastu I mintak upgrade ke honeymoon orchard villa and the difference tu nanti kitorg byr masa kat sana. Turns out bila kitorg sampai rupa2nya dorg upgrade our room for free! Yeay!! Alhamdulillah... :) 

FYI, honeymoon villa ada jacuzzi okeyh? Here's the proof! And nice swing. Suka gila duduk kat situ! :) 


Jacuzzi yg best! 

Gambar ini perempuan wajib ada okeyh?Hehe..Nice swimming pool. Tapi xdpt swim lama2 sbb Mr Hubbee xreti berenang. Kesian pulak tgk dia tunggu bini dia ni swimming sorg2. So naik lah cepat2...Dptlah swimming dalam 15mnt... Huhu... 

View from our room. Ada bilik yg view menghadap Sungai Kinta, ada yg menghadap swimming pool.. 

Okeyyyy....silakan muntah darah lepas tgk gambar nih!Kehkehkehkeh... :)

View swimming pool...nampak tak sungai kat sebelah tu?

Kalau bukan musim hujan mesti da dpt mandi sungai...Huhu... :( 

Tempat rehat....

Overall tempat ni mmg best! Sesuai utk nature lover. Peringatan...tempat ni takde TV dlm bilik, takde line 3G and internet. Mmg relax je duk sini... Tak perlu risau sebab dia bukan dalam hutan tebal pun. Kat tepi jalan je. Tp secluded and private. And the service mmg best. Nanti dia akan assign sorg khas utk korg je. For us kitorg dpt an indian girl. Sgt baik. And dorg punya service sgt personal. This girl siap ingat lagi masa kitorg sampai tu dia tanya "You are the newly married couple right?". Hihi... Malu lah! ;p

Pasal makan and shopping tak perlu risau sebab dia dekat gila dgn Lost World of Tambun, bandar Ipoh and kedai2 makan. Along the way tu banyak gila kedai makan. Sangat senang. Ipoh Parade lebih kurang 8-9km je dari sini. Jusco and Tesco dalam 9km...Dekat kan?

Kesimpulannya kitorg mmg puas hati duduk kat sini. Recommended sgt2 utk newly married couple yg betul2 nak berehat. Sape2 yang berminat boleh pegi kat website dorg : www.rootsmalaysia.com or their FB page The Roots Eco Resort. Please mention our name eh? Amalina & Muzaffar. Thanks... :)

P/S: Solemnization punya video dah dapat. Tai xsempat upload lagi. Rasa lain macam bila tgk.Hihi... ;)

4 comments:

  1. Hi babe.thanks sharing psl dis place.i org perak tp xtau psl tmpt ni hihi.bile2 bole try ni.u lucky dpt free upgrade villa honeymoon! Best jgk tmpt xde internet ni haha.rs dunia berdua je.mcm i ke krabi aritu heaven xbole connect dgn org.if cuti kt malaysia ade sj call msk..haih..thnks babe ;)

    ReplyDelete
  2. you're welcome dear... :)
    pegila...alang2 dah dekat 2.tmpt ni mmg sesuai nak relax & chill.sebab xjauh dr bandar but sgt close to nature.best! :D

    ReplyDelete
  3. cam best plak The Roots Eco Resort ni. :) bp range price?

    ReplyDelete
  4. range rasanya dlm 200-250.tak pasti.cuba cek kat website dorg.sebab masa pegi ni beli deal kat groupon so murah dr biasa.dlm RM1++ je..

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers