Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Wednesday, February 08, 2012

Krabi....Our Story Part 1

Hah! Amik ko...bersarang labah2 blog aku ni hah..hehe. Softcopy gambar2 masa trip ke Krabi aritu Mr Hubbee tak bagi lagi. Asik lupa je.. So aku rembat je gambar2 kt FB Mr Hubbee. Korg boleh tgk gmbr2 alam semulajadi je. Gambar2 kitorg takde sbb Mr Hubbee tak upload kt FB. Dia upload gambar alam semulajadi je memandangkan dia pecinta alam sekitar. Hehehehe....So here's our story....

KRABI DAY 1 (27/01/2012)

First of all...aku book holiday ni direct dgn AirAsiaGo. Our trip include return flight (KL-Krabi), 4D 3N accommodation, transportation airport-hotel then hotel-airport and 1 day Krabi Town Tour. Total semua sekali dalam RM1.5k...murah kan? Ticket flight aku dapat booking murah masa AA buat promo. Flight ke Krabi RM40/pax. So pegi-balik and all total utk 2org dlm RM390...berbaloi2! :)



Ini adalah muka bosan kami masa tunggu flight. Anda dibenarkan muntah darah selepas melihat gambar2 di dalam entri ini. Keh3... ;D

Flight kitorg pukul 13.35 from LCCT then arrive kat Krabi pukul 13.50 (waktu Thailand). Nampak macam sekejap kan? Sebenarnya waktu Thailand lewat sejam dari waktu Malaysia so flight kitorg tu sebenarnya 1 jam lebih camtu... Sampai Krabi International Airport, driver dari AirAsiaGo da ready dgn sign bertulis nama kitorg. Naik van then terus dia bawak ke Ao Nang Beach. Then dia hantar terus depan hotel kitorg...


This is our resort.... Ao Nang Paradise Resort & Longstay

Sampai2 je kitorg disambut & diberikan welcome drinks sementara tunggu receptionist nak check-in. Oleh sebab kitorg dah bayar full masa booking maka kitorg diminta utk byr deposit 2000bath or lebih kurang RM200. FYI, 10bath lebih kurang RM1. Lepas tu kitorg di bawa ke bilik... Nak tgk surrounding resort ni?

 Nampak tak byg2 makhluk cacat dan sengal dalam gambar ni?keh3.... ;p


Jalan menuju ke bilik dari reception...

Tada!!!!!!!
Comel tak bilik kitorg?Hihi...Sebenarnya bilik kitorg yg pintu kiri tu je..pintu belah kanan tu family mat salleh yg duduk...Bilik ni bilik paling murah kt resort ni. But still sgt2 puas hati!!

Sampai2 je kat bilik aku dah excited gila bila tgk towel kat atas katil dan bunga2 and petals yang ditabur...best!!
Kat tepi katil and dalam bathroom pun ada bunga fresh...so sweet.... ;)

Lepas dah settle down kat bilik...perut pun da lapar. Nak pegi cari makan kenala ada transportation..Kitorg pun mintak hotel sewakan skuter. Sebenarnya kalau rajin boleh je jalan sikit pegi kedai sewa skuter tu tapi sebab kitorg ni pemalas maka kitorg mintak hotel yg call kedai skuter tu utk hantar skuter kat hotel.Mengada2 tak?hehehehe....


Comel tak skuter dan mamat ni? Hihi.... *OK.Sila muntah darah sekarang.muahahahaha*

Tidak.tidak...Mr Hubbee cakap dia terlalu macho utk bawak skuter pink tu (sebab aku tak reti bawak motor. Kalau tak mmg aku amik je skuter pink comel tu! Muahahaha...). Skuter sebenar kitorg adalah skuter merah kat belakang tu. Hehe... Sewa skuter ni 180 - 200 bath sehari (lebih kurang RM18-RM20). Utk skuter comel macam pink tu (or Fino nama model ni) dapatla 180bath. Kalau macam skuter kitorg tu 200bath.

Kitorg pun menuju ke pekan Ban Ao Nang or Ao Nang Beach yg tak sampai 3minit pun dari hotel. Sebenarnya hotel tu pun da kat pekan. Cuma tak betul2 menghadap laut je....Kitorg makan kat Restoran Chaba Thai. Aku makan tomyam and Mr Hubbee makan nasi goreng. Sedap jugak. Harga pun takdelah mahal sangat...

Kat sini senang nak cari makanan halal. Tgk kat sign pada restoran tu je..Kalau restoran halal dia ada sign halal or bulan-bintang. Cuma jgn terkejut kalau tgk restoran halal serve liquor/beer. Korg kenala faham kat sini ramai foreigner so dorg pun nak untung jugak..kan?Makanan tak perlu risau. Restoran halal takkan serve pork plak kan? Cuma utk gelas tu kitorg tawakal je la...Anggap je bila dah cuci maka kesan alkohol tu pun da hilang..Boleh gitu??

OK. Dah penat menaip. To be continued.....Boleh?? Hehehehe.....

Sebelum tu utk penutup meh tgk gambar yg takde motif. Hehehe...
Cantik hotel ni kan?? Ni Hotel Ayodhaya....betul2 menghadap laut. Owhhh....tak mampu kot!

P/S : Tips and tricks kat Krabi??Tuuuunnnggggguuuuuuuu....... ;D

5 comments:

  1. thanks. x sabar nk g krabi juga :)
    nanti nk tunggu entri seterusnya. hehehe

    ReplyDelete
  2. thanks untuk entry ni..nti update tips tu ya...hihihih

    ReplyDelete
  3. br je blk dr krabi smlm :P
    best kn kt sn :)

    ReplyDelete
  4. bestnyeeeee..nk pi jgk laaaaa..wuwuw

    ReplyDelete
  5. good luck to those yg nak ke krabi yea....krabi mmg best!! :)

    malynd_anggun : sbr2..perut da boyot tu.tggu dulu.pasni boleh pegi honeymoon bertiga..okeyh? ;)

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers