Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Thursday, February 23, 2012

Krabi....Our Story Part 3

*For Part 1 dan Part 2 sila click sini dan sini*

Mesti part ni yg korang tertunggu-tunggu kan?kan? (perasan!hehehehe). Sorry la....asyik busy je. Tak sempat2 nak update. Huhuuuuu....Macam yang da diberitau kat entri lepas..misi seterusnya adalah cari tempat makan,hunting souvenir dan nak cari pakej island hopping/snorkeling!!Hoyeahhhh!!!!!(Disclaimer : Entri banyak gila gambar!!Hehe..)

KRABI DAY 2 (28/01/2012) - PETANG


Balik dari Krabi Tour tu kitorg pun tukar baju dan bersiap2 nak ke Pekan Ban Ao Nang. Seperti biasa naik skuter yg disewa kitorg pun meround2. Harga barang2 kat sini sebenarnya hampir sama dgn harga barang2 kat M'sia. Shopping2 beli souvenir utk family & friends sikit (Ok. Tipu.Banyak.Hehehe..).

Keadaan pekan Ban Ao Nang. Cuak dengan trafik kat sini. Motor, kereta, tut-tut, van, sume ada. Laju2 plak tu. Dah tu asyik hon2 je....Cuak!!




Capture ni kat salah satu bar yg ade kat sini....Xclear tapi sebenarnya smart bila ada byk2 plate no susun kat dinding.

Nak baca lagi??Click kat bawah ok?



Lepas shopping perut terasa lapar....Kitorang singgah kat 1 kawasan gerai2. Bila kitorg tgk gerai2 kat situ semuanya ada logo halal. Kitorg try pancake yg sume org (yg pernah pegi Krabi) dok cakap sedap...

Ni lah gerainya.... 

Muka sabar menanti makanan...hehehe...

Banana Pancake!! Yum!!!! 

Mango Pancake!! Double Yum!!!!!! ;p

Lepas makan sambung shopping lagi!!!!!! 

Lelaki sengal! Hehehe... Nampak plastik kat tgn dia tu? OK. Itu tipu. Plastik yg banyak2 kitorg shopping before makan tu ada kat skuter. Hehehehe....

"I WAS THERE!
@
*WALKING STREET*
AO NANG
KRABI"


 Lepas survey2 kitorg jumpa 1 tempat yg offer pakej island hopping/snorkeling yg sgt berbaloi2!! Pakej asal or almost kt mana2 dalam 1600-1800bath sorg (RM160-RM180 sorg) tapi pakej yg kitorg dapat adalah 1900bath utk 2org!!Jadi dalam 950bath or RM95 sorang!!!! Murah gila okeyh?!Kat tempat lain xdapat harga ni. Dala naik speed boat besar plak tu!

Pakej island hopping/snorkeling ni termasuk air mineral & coke (korg boleh minum banyak mana korg nak sepanjang hari. Takde limit), lunch makanan halal, buah-buahan utk makan dalam bot dan roti utk bagi ikan makan.... Serious. Inilah pakej yg paling berbaloi2 aku rasa!! :)

Malam tu kitorg pegi massage dulu before makan malam. Massage kat sini murah2! Rugi kalau tak cuba. Aku ngan Mr Hubbee try Thai Full Body Massage for 1 hour. Harga dia 200bath sorang or RM20. Murah gila kot! Kalau kat Malaysia sejam mau RM60 jugak!

Memang sakit gila masa massage tu. Dia cakap sebab urat2 aku semua tegang. Maybe penat & selalu stress. Lagipun aku tak pernah massage pun before ni. Berlipat2 badan aku di kejekan. Mr Hubbee kat sebelah pun sama. Kitorg gelak2 je tgk badan masing2 dilipat2. Hehehehe.....

Lepas tu kitorg pegi makan kat gerai2 yg kitorg pegi petangnya. Try clear mee (or mee thai) tomyam dia...Mmg power! Harga 50bath or Rm5. Mr Hubbee makan Nasi Goreng Thai (45bath or RM4.50). Kat gerai2 ni kalau nak minum, minum lah fruit shake dia. Sedap gila sebab dorg guna 100% fresh fruit. Kitorg minum mango shake (25bath or RM2.50. Murah kot!)

Esoknya (29/01/2012) adalah hari island hopping/snorkeling!!!!!! Bersambung next entry...boleh?Hehehehehe..........

3 comments:

  1. SERONOK !!!!
    ala... xpe. sambung lg.

    ReplyDelete
  2. weit..banana pancake tuh cm roti pisang ekk? sedaapp nyee..ni yg nk mengidam nih...aiyyooo! hehe

    ReplyDelete
  3. S.n.Fariza : hehehe...tunggu eh.ade mood nak mengarang nnt baru update.heeeee....

    malynd_anggun : taklah.rasa dia lain.aku xtaula nak explain.die more cam lempeng.tp aku sbnrnye lg prefer mango pancake.sedap!!jgn ngidam weyh...mati la madir kena pegi krabi nak belikan nnt.hehe... ;p

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers