Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Thursday, May 24, 2012

12 weeks down...

12 weeks ke 13 weeks? Lebih kurang la....So far sepanjang pregnancy aku ok. Alhamdulillah takde morning sickness langsung. Masa awal2 aritu ada muntah sekali.Tapi suspect food poisoning. Bukan suspect. Memang pun.Sebab MPPG buat event & bagi semua staff makan. Then almost 90% kena food poisoning.Termasukla aku. Nasib baik takde 'cherry berry' cam org lain. Aku takat muntah 3x je la.Hehe...

Tapi..lain orang lain ragam kan?Mungkin aku bertuah sebab takde morning sickness langsung. Makan pun berselera. Tapi aku diuji dgn cara lain pulak...Bukan mudah nak lahirkan satu nyawa ke dunia kan? Sebab tu lah syurga di bawah tapak kaki ibu..Korg rasa kalau bapak yang mengandung sanggup ke dia nak tahan dugaan ni?Hehehehe...Simptom pregnancy aku  setakat 12 minggu ni adalah:

  1. Hidung aku adalah super-sensitif terhadap bau2an. Tapi takdelah aku xle bau sume benda. Cuma aku cam ade superpower.Keh3...Aku boleh bau kalau kt ofis ade org hantar mknn ke ape..cekap sungguh hidung aku bekerja!Hehehehe....
  2. Aku SANGAT SANGAT SANGAT TAK SUKA bau ROKOK! Sebelum ni pun tak suka jugak tapi sekarang aku mcm nak lancarkan perang ke atas sesapa yg merokok depan aku, belakang aku, 3 jam lepas sebelum lalu sebelah aku...Keh3. Budak ofis aku da byk kali kena halau dari depan mata aku sebab aku tak tahan bau rokok dia. Mesti dia bengang dpt bos cam aku kan? Keh3... ;P
  3. Aku tak allergic bau laki aku tapi aku allergic bau rokok jadi bila dia merokok aku akan lancarkan perang dingin.. Aku rasa dia pun tak tahan sampai dia benti merokok. Tapi hangat2 taik ayam je lah. Bila balik KL rokok tetap hidangan utama. Tapi kalau aku tercium bau rokok walau pun bukan dia yg merokok tapi orang yg makan meja sebelah yang merokok sampai bau lekat kat laki aku...maka laki aku akan jadi mangsa amukan aku. Pegi mandi! Selagi ada bau rokok jgn duduk dekat2! Muahahahaa... ;p
  4. Aku 'allergic' bau perfume murah!Ini bukan berlagak ok.Tapi bila aku terbau perfume murah aku akan rasa nak marah. Mr H cakap mungkin aku tak tahan bau alkohol dlm perfume tu.Mungkin. Kalau pegi shopping kdg2 ada salesgirl yg tetiba nak calit perfume kat tgn aku maka satu tempat shopping akan dengar suara aku menjerit macam nak kena rogol. True story. Aku cam mortified gila dgn perfume murah. Eh. Bukan murah. Perfume aku pun xdela mahal sgt. Tapi perfume yg bukan selera aku la kot...Perfume yg aku leh tahan adalah perfume aku je. Burberry, Giorgio Armani, Paris Hilton & Victoria's Secret. Dan perfume laki aku yg aku leh bau cuma Burberry, Jeep & Playboy (Ok.Yg ni murah. Tapi bau dia sedap utk aku.Hehehe)
  5. Muka aku naik jerawat tahap gaban. Bukan sikit2 woiiii...bbaaaaannnnyyyaaaaakkkkkk!!!! Jerawat bukan kecik2. Tahap naga punya ok?Dala besar2...bernanah pulak tu. Jijik aku tgk muka sendiri! Hahaha..Doctor aku kat Rabbisyfina & Hospital Penawar dua-dua cakap sebab hormon masa pregnant (Kenapa aku ada 2 doctor & 2-2 doctor swasta?Itu lain kali aku cerita). Kalau pegi shopping mesti akak2 salesgirl asik promote produk utk hilangkan jerawat kat aku.  Sentap hati mak!! Ingat aku xjaga muka ke? Seumur hidup tak penah muka aku sampai camni tau!!Bila bff aku sound "Ntah2 lepas bersalin pun muka kau terus camtu"... Sikit lagi aku nak bagi makan selipar.Kau risau ke kalau lepas bersalin aku jadi chantiks macam dulu??OK.Over.Aku tau.Keh3....
  6. Breast aku telah membesar ke tahap porn star!Ok. Aku tipu. Naik 1 cup je sebenarnya. Hehehe.. Tapi seumur hidup aku tak pernah2 aku sampai cup C!Ukur lilit masih sama. Sakit jiwa sebab kena beli SEMUA bra baru. Diulangi. SEMUA. Dala bra mahal! Sakit poket aku nak beli sampai 10 helai sebulan. Drastik sungguh pembesaran ni! Tak payah pegi pasang implant lg dah! Keh3...
  7. Dari 0-2 bulan, berat aku naik 2kg!2 KILOGRAM!! Tapi...dari 2-3 bulan berat aku naik 500gm. LIMA RATUS GRAM SAHAJA!!Walaupun aku makan macam org mengandung kembar 3. Normalkah??Takpe ke utk baby camni?
  8. Aku mempunyai penyakit kelupaan yang kronik. Aku tak tipu. Bukan lupa je. Aku hilang coordination & attention. Utk simptom ni nanti aku cite kat entri lain. Sebab aku perlukan bantuan sape2 yg tau / ada pengalaman. Hehe...

P/S :
Untuk Fisher-Price Portable Rocker tu..tinggal 1 unit je. Sape nak sila confirmkan cepat ye... Puas dah aku kena marah dgn Mr H sebab nak tolong org lain beli rocker ni. Takpelah...Aku buat sekali ni je. Mudah2an sape2 yg beli rocker ni tolong doakan baby aku skali.. Heeeee.... :D

2 comments:

  1. bestnyeee!
    uwaaaa..kite nk tgk perot mommy to be ni... hihi
    pleaseeeeeeeeeeeeeeeee :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh noeeeeeee!!!!sejak preggy jarang sgt3 amik gambar..
      sebab...sebab...malu!!!!hehehe..
      insyaallah kalau ada picture yg senonoh sket nnt tepek kt cni k?hehehehe... ;D

      Delete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers