Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Tuesday, May 15, 2012

Orang pegi...aku pun nak jugak!

Pegi mana? Baby Expo kat Mid Valley weekend lepas lah! Hehehe...Gigih memujuk Mr H pegi walaupun baby baru 3 bulan dalam perut.Alasannya saje2 nak survey harga. Tapi...itu semua alasan semata2. Sudahnya aku tershopping jugak. Keh3... Nasib baik lah Mr H telah memahami tabiat bini yg kuat bershopping dan telah bersedia mengeluarkan duit cash siap2 before pegi Mid haritu. Tq boo! ;)

Expo ni buat kat 3 hall so mmg besarlah. And barang2 pun mostly murah dari biasa or beli online (but ada gak yg mahal or harga sama je kat luar). Oleh kerana aku terlalu excited maka aku terlupa nak snap ape2 gambar. Lagipun org ramai. Malas aku kuarkan phone or camera dr beg. Hehehe... Meh sini aku listkan brg2 yg aku beli masa kt expo tu :

  1. Nursing pillow (yg U-Shape tu) RM59. Kat luar plg murah RM79
  2. Hot & Cold Breast Pad (yg ni murah sbb beli skali dgn nursing pillow) RM20. Kat luar RM39.90 - RM49.90.
  3. Jingle Jungle 6pcs BM storage bottles RM19.90 (murah gila!aku nak beli 3-4 kotak tp Mr H pandang mcm aku hilang akal maka aku beli 1 box je...). Kat luar RM40
  4. 60pcs + free 12pcs Disposable breast pas RM39.90. Harga asal RM60
  5. Mamypoko 52pcs NB & 48pcs S RM28 each. Kat luar RM3+.
  6. Mamypoko 19pcs S Easyfit Pants RM18. Kat luar tak tau tapi mcm lagi mahal.
  7. 82pcs x 6 pack baby wipes RM46.90 tak silap aku. Kat luar....tahla.lagi mahal kot?
  8. Baju & Seluar utk NB/size S brand Pureen & Miffy RM3.50/pcs
TOTAL DENT ON HIS WALLET +/- RM500

Tu je yg aku ingat buat masa skrg. Lain2 da lupa. Hehehe... Aku just beli brg2 yg boleh simpan dulu. Utk brg2 yg ada warranty mcm breastpump, sterillizer, warmer ngan stroller tggu da dkt2 bersalin nantilah baru beli. Selain dari tu brg2 yg aku ade survey/aim adalah :

  1. Set pengurusan uri RM25. Kat luar paling murah RM40
  2. Stroller ESPRIT RM650 (mmg murah tahap gaban!Aku & Mr H da hampir nak terbeli da). Kat luar RM850 - RM 1099. Paling murah aku jumpa online RM799.
  3. Diaper Clothes + 2 insert RM22.50 - RM25.90. Kat luar Diaper clothes shj plg murah RM20. Insert beli lain2.
  4. Bottle warmer (home+car) RM70 - RM 120 depends on brand.
  5. Breastpump depends on brand. Spectra DEW 350 RM4++. Avent, Medela, mcm2 lah...ade booth jual lg murah dr online, ade yg sama je. Kena survey lagi..
  6. Nursing bra depends on brand. But range harga RM15-RM39.90. Yg murah punya lah! aku mana beli yg mahal2 ni. Hehehe..
  7. Jingle Jungle 25pcs disposable BM storage RM10.90
  8. Bedding set RM200-RM300. But aku da aim yg kekabu punya so maybe beli online je..
  9. Bottles set AVENT & Tommee Tippee mmg banyak gila & glamer kt expo ni. Ada yg murah dr beli kt luar,ada yg mahal jugak. Selain tu brand2 cm Dr Brown, NUK, MAM pun ada. But since aku da aim set MOMMA (online dalam RM1++)dari awal..so hunt yg tu je lah. Apesal MOMMA mahal dari brand lain eh? Nasib comel. Keh3...
  10. Aku jumpa bottles ala2 brand Mimijumi. Yg bentuk macam breast tu. But takde set. bottle 5oz RM70 tak silap aku. Mahal benor!
  11. Papa Diaper bag RM59-RM130 depends on  brand & design. Mr H tak berkenan satu pun. Dia nak jugak bentuk panda. Aku lempang jugak baru tau. Sape punya diaper yg nak diisi sbnrnye nih?
  12. Lamaze toys RM15-RM30 utk NB & baby bwh 6 bulan. Harus beli! Haritu nak beli tapi tkt kena rembat dgn anak sedara lain je. So tggu dulu. Kedekut kan aku? Ngeh3... ;p
  13. Aku & Mr H aim nak register Stem Cell tu. Kalau xde rezeki anak sulung ni tggu anak seterusnya lah! Tapi kitorg byr sampai umur dia 18thn or die da keje je lah. Lepas tu bila dia da keje soh dia kongsi adik beradik byr setiap thn. Boleh tak? Keh3..
  14. Yg lain2 byk tapi aku da tak ingat. Nanti aku update lagi..boleh?hehehehe...
  15. Oh ye...self-warming bottles mcm yg kina mention kt FB page tu pun ada!Comel gila! Betul lah cakap dorg...sebijik RM1++. Gila mahal tahap gaban!Tapi kalau ade duit lebih boleh je kot beli .Takyah susah2 beli warmer.

Aku tau mesti ada yg cakap..Ish.Baru 3 bulan. Apesal sibuk2 nak beli dulu? Tggu la sampai perut da besar nnt baru start beli. Org tua2 cakap tak elok tau! Takpe...next entri aku explain. Heeeeeee...... ;D

Ahad plak kitorg ke IKEA/Curve/eCurve utk beli brg2 rumah mcm laundry bag/basket, storage box, hanger, storage container, etc. TOTAL DENT here +/- RM300.

So total aku bershoping utk 2 hari labih kurang RM800. Haih!!Tokojut mak!Tak pernah2 mak shopping sampai camni! Tapi utk baby...takpelah! Heheheheeeeeeeee...... ;)


8 comments:

  1. jeles nyeeee ko g yg dis time nye..
    aku dah xlarat nk bwk perot la..huuu..
    yg lepas 1 hall jek..kali nih msti best sbb 3 hall kn..kalo tau ko gi, aku kirim ko storage bottles byk2..hehehhe

    ReplyDelete
  2. wah excitednye..kite pon baru 3 bulan..tp tak shopping pape lg coz lepas kawin hrtu pregnant n miscarriage n skrg cube lagi..hehe..tu yg cam fobia nak beli awal2..anyway,insyaAllah semuanya ok kan =)

    ReplyDelete
  3. malynd_anggun : tak cakap..storage bottles mmg murah gila beb!nasib muz bg beli 1 box dulu. takpe...next baby expo aku pegi lg.nnt ko pesanla nak kirim ape.aku leh sebeykan skali.. :)

    Riana :insyaallah dear... :)

    ReplyDelete
  4. hahahahaha..upload la gbr brg2...nak tgk..mmg beb, kdg2 kite asyik sgt membeli xpk harge,....skali sampai kat kaunter...dang!!!!!$$$$$$$$$$
    haahahahahahah

    ReplyDelete
  5. Nadya Zahid : alaaaaaa....malu lah!!!beli sikit je dulu.nasib xtau gender baby lagi.kalau tak mmg abis i borong baju2 sume.comel2!tu lah..masa pilih mmg xhengat.bila time kat cashier hubbee kuar wallet, i mampu senyum mtk ihsan je..hehehehe... ;)

    ReplyDelete
  6. wahhh..
    banyak dah brg yang dh di beli...
    seronok...

    Gadis pun baru beli sikit2 je..
    hihihi

    ReplyDelete
  7. xpe beli byk2 dgn harga berbaloi..tergelak kina baca yg mr H pandang macam hilang akal tu..kihkih..byk juga benda baru yg kina baca dari post ni..set pengurusan uri tu ape eh dear?

    ReplyDelete
  8. Gadis : takdela byk pun.sikit2 dulu.yg lain2 tu aim je dulu.beli tak lg.hehe

    Shakina Farhan : Set pengurusan uri tu 1set lengkap brg2 yg digunakan utk tanam uri lepas bersalin nanti so xpyhla cari2 or beli lain2. i pn baru tau.nanti i update psl ni k? :)

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers