Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Thursday, June 21, 2012

Another item....booked!

Yeay!! tetibe je happy. Padahal bukan ade apa2 pun..Hehe..I know many people thinks that it's too early utk mula membeli brg2 baby..but who cares? Me & Mr Hubbee da plan utk beli 1 item baby (yg besar/expensive for us) per month. Sebab kitorg xnak terasa sgt duit melayang keluar kalau beli sekaligus.. Lagipun my doctor(s) & org2 tua (my nenek & a few makcik2 yg 'pandai' sket) cakap I might go to labour early so I want to make sure masuk 7 bln nnt semua brg da ready. Heeeee.....

Tadi berjaya dpt greenlight dari Mr H utk beli set tilam kekabu baby. Baca je msg Mr H... "Amek je la ape yg awak berkenan...", tak menyempat2 terus meng'contact' akak tu & transfer duit nak book.Suka sangat!! Walaupun corak yg aku nak dah xde, tapi kakak tu janji bila fabric baru masuk nnt dia akan btau kot2 nak tukar ke...So.. Yeay!!

Ni contoh set tu. Tapi aku x amik yg ni sebab nak corak yg unisex. Tapi....yg ni utk anak perempuan comel gila kan??!! Heeeeeee........



Oh ye....ade x sape2 yg penah pakai Breastpump Avent? SIL nak bg breastpump tu tapi aku mcm xjumpe sgt review psl dia. Mula2 ingat nak beli Spectra DEW350, Modu or Medela je..Tapi da SIL nak bg,aku amik je la..Duit utk beli breastpump tu boleh beli benda lain. Heeeee.....

And... I also need advice whether nak beli stroller+car seat or nak beli travel system terus. Byk pros & cons kena pertimbangkan nih... Especially sebab aku mmg confirm2 akan travel selalu. And it will be one of our biggest purchase for our baby..Maybe entri lain lah kot discuss psl ni... Thanks guys.... :)


P/S : Those yg menunggu Fisher-Price rocker tu.. Ada 4 unit lg yg belum sampai ke tgn penerima. 4-4 ni yg kena pos. Sorry yea. Hubby busy sgt2. Tak sempat nak balut+pos lagi. Yg self-collect almost semua da dpt kan? Kalau rocker tu da ada kt JB boleh je sy balut & pos sendiri.. Sorry sgt2 guys...


P/S/S : Utk 2nd batch ni...tinggal 1 unit je rocker biru-oren tu. RM190. Yg hijau-biru da sold out sekelip mata. Ada yg email/pm kt fb mtk tmbh design yg tu but sorry sgt2. Sy xmampu nk tmbh. X larat nak uruskan byk2 sgt. Sy xde untung pun. So...kesian kat sy & perut yg asyik membesar setiap masa ni...And kesian kt Mr H yg kena pegi collect kt supplier, tlg hantar pd sape2 yg nk self-collect, tlg balut kotak, tlg pos & yg plg penting...tolong dulukan duit dia byr balance rocker tu masa collect dr supplier... Heeeeee.... ;)


P/S/S/S : TQ very3 much boo....U're the best man I could ever wished for. Jgn pegi Riyadh boleh?? *tetiba.hahahahaha* 

4 comments:

  1. yeay xsbr nk tgu my rocker,thanks alyn,kami paham alyn penat.hmm rara pon ingat bulan depan nk bli set tilam kabu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok dear...sampai je rocker tu nnt i'll inform yea..
      harap2 cepatlah sampai.org yg tlg jual ni pn da xsbr2 nak dpt.hehehe...

      Delete
  2. eeee....comelnye!!! ni booked kat mane???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Ummi Craft. Cuba try search kt FB..
      or nanti sy update entri psl set ni eh.
      Memandangkan beberapa org da email tanya psl set ni. Hehe.. :)

      Delete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers