Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Friday, June 08, 2012

Of Me Lately...

Update laju2 je harini. My pregnancy progress...

  1. Pegi check-up Rabu lepas. Doctor cakap dah 16 weeks. Bukan 14/15 weeks. So EDD dah bertukar..ticker pun kena tukar la camni....
  2. New EDD 20 November 2012, birthday Mr H. OK. Mummy da jeles...tak kire! Tanak kuar kan baby 20 November tu. Awal ke lewat sehari dua takpe. Biar tak sama birthday dgn daddy. Hahaha... Kejam kan?
  3. 3x check-up, 3x low blood pressure...But I feel fine je. Takde pening2 ke pitam2. But doctor warn me jgn rendah sgt. Tkt bahaya utk baby. OK. Sape nak bagi tekanan darah saya naik? Meh saya naik darah jap. Hehehehe...
  4. This weekend kena buat blood test...Saye takut darahhhhhhhhh....... (-_-')
  5. Uri dekat bawah. No wonder perut asik sakit. Doctor tu explain dgn penuh concern tapi tmbh menakutkan aku. So skrg xle travel, xle jln2, xle penat2.... Errrr...Baru ingat nak naik KL jumpe Mr H sbb SIL buat cukur jambul + housewarming. Tak dapat lah nampaknye...
  6. Mr H kate cancel pegi holiday. Sebab dari awal aku asik ade problem dgn pregnancy ni...OK. Huhu~  :(
  7. SIL nak bagi breastpump Avent yg dia punya tu. OK. Save duit disitu. Tak payah survey2 lagi.. Sukaaaaaaaa......
Tu je yg ingat setakat ni.. Mummy or m2b lain ade petua tak nak bg BP naik sikit (tak nak la sampai high BP plak) or nak bagi uri naik? Someone kat office suggest pegi urut but....berkesan ke? Sakit tak???

7 comments:

  1. Uri bawah if dah 28 weeks sgt bahaya.tapi awal2 ni bole usaha lagi.haritu awal2 sy slalu bleeding n dr suspect uri bawah.Memang mc memanjang dekat 2 weeks duduk rumah bed rest.Pastu ada sorg mbr bagi petua hari2 bacakan yasin tuk baby.ni dah takde bleeding sy aktif balik lupa diri jap..hati2 ye.HB tu tak tau la xd petua =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bacakan yassin eh?insyaallah nnt sy try buat.tq dear.. :)

      Delete
  2. sis, try makan kerang, hati and daging lembu banyak sket.iAllah dpt naikkan darah u balik ke normal.
    pastu, hati2 ye uri kat bawah tu..i dulu uri kat bawah tp xsepenuhnya, mmg bleeding.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerang mmg mkn hari2 skrg ni.sbb suka mkn.hehehe..hati mmg xreti mkn tp kalau daging lembu tu boleh usahakan nnt.insyaallah i try pasni..
      tq dear... :)

      Delete
  3. Dear, uri bwh sma mcm sy.. Awl2 dlu suka nk bleeding.. Mmg kna bed rest je.. Ad org ckp msa sujud, sujud lama2.. Time tdo, tggikan kaki.. I pn try gak.. N alhmdulilah now 28w Dr kta laluan tu dh nmpk sket tp bby msih sonsang.. Try k, tpi jgn p berurut tw....

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers