Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Wednesday, October 03, 2012

Bijak betul budak dalam perut nih!

Short entry sbb tgh busy tahap gaban nak closing account. 2 hari kena pegi kursus kat Tg Leman, tinggal harini (Rabu) & Khamis nak closing sebab ptg Khamis kena submit jugak or else Jumaat tak leh cuti! Dengan assistant MC 3 hari sampai Jumaat. Wajiblah aku yg kena setelkan ISF punya account kan?Huhu~


Nak cite je...aku rasa anak aku terlebih bijak la. For 33weeks++ fetus, dia boleh main kejar2 dgn tgn aku kalau aku letak atas perut. Which is dia boleh sepak or tumbuk or ketuk or stretch kt mana aku letak tgn aku atas perut tu (time dia tgh aktif lah). And dia sepak bb yg aku letak atas perut tu sampai bergerak. Gila lah!!

And....dia sgt2 tak suka aku OT. macam tau2 je... Plg lambat dia bg aku balik pukul 5.30. After that kalau aku xbalik2 lagi dr ofis dia sure2 akan meronta2 dalam perut. Reason aku membebel ni is because....harini aku da macam org gila cakap sorg2 sebab pujuk baby sabar, mommy ada keje lagi sikit je kena buat. Bila aku cakap ngan dia, dia diam. Bila aku diam, buat keje....dia meronta2 balik. Adehhhhhhhh.....kat dalam perut tu dia ade alarm clock ke leh tau da pukul bape skrg??

Sayang...janganla punctual sgt time balik keje tu. Kesian kat mommy. Keje banyak xsiap lagi... Tapi sebab baby, mommy balik jugak lah.. Kesian kat baby ye.... OK. Mommy siap2 balik sekarang k? Keje sampai mati pun xabis kan?? ;)

12 comments:

  1. Same as my baby! Hahaha. Untung masa tengah tutup account dulu belum sampai 30 weeks. Time tu balik tengah2 malam, nasib dia gerak tak kuat. Sekarang ni macam2 aksi akrobatik dia buat. Lepas asar tu makin kuat. But at least malam2 bila kita tidur, dia tidur jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahhhh...tp my baby mlm da nak time tido tu pn time die aktif jugak..
      kdg2 smpai senak perut time nak tido tu.hehe...

      Delete
  2. Hehehe...baeknye...tyme linda ritu...mlm2,da nk tdo tu bru la gile2nye aktif...smpai da kuar pn,cmtula perangainye...aduh,jd brung hntu je tiap2 mlm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaahhhh.....tkt my baby pun lahir nnt jd burung hantu jugak.
      mlm2 time nak tido pun die aktif gak nih.huhu~

      Delete
  3. wahh bukan main aktif baby u, dia xsuka mama nya kuat sgt krja tuh..my baby kalau siang dia slow motion jek, tp kalau tgh mlm bkn main aktif ajk main, sampai ngah tido pun leh trjaga..hahah..hopefully dh deliver nnti my baby xde la nk brjaga mlm..kalau x rabak la mata nih..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah2an la baby kite boleh adjust schedule die lps lahir nnt..
      kalau x mau mata jadi mcm panda nnt.haha

      Delete
  4. bijak. aktif pulak tu.
    dia xnak mummy dia keje kuat sangat tu, nak mummy dia cpt2 balik rumah rehat jer. hehee~ ;)

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...mudah2an baby lahir nnt pun bijak & aktif.hehe.. :)
      adooiiii...kalaulah boleh hari2 balik awal,rehat kt rumah je mmg lah mummy dia ni bersyukur sgt.hehehe... :)

      Delete
  5. baby mmg bijak tau. i pun main2 ats perut, dia ikut. seronok kan. take care ye mummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?rasa comel & seronok sgt walaupun sakit perut masa dia aktif main2 tu.hehe...thanks ye dear.. :)

      Delete
  6. bijak nye ank kauuu! jgn hyper sudah le..penat ko! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgnla hyper weyh...mati aku nk menjaga nnt.hahaha..mudah2an la lahir nnt pn die bijak.amin~ :)

      Delete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers