Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Wednesday, November 28, 2012

Pengalaman Bersalin Pt. 1 : Confusion

Haha...pengalaman bersalin pun ada part2. Wajiblah. Ingat sempat nak type entri sambil mendodoi anak? Hehe..ini pun 1 entry ntah bape hari aku nak siapkan.ngeh3... so sebagai kenangan utk aku...here's how the story goes.... :

19 November 2012

Aku mmg ada appointment dgn Dr Halim pg tu. Hati berdebar2 gak sbb esok EDD tp baby xde tanda2 nak kuar pun..sakit pun xde..contraction ade la sikit2 tp xsakit. Aku mmg risau tkt overdue je. Huhu.. bila jumpa Dr Halim die cek apa yg ptt, sumenye ok,normal. Die mention by 25-26th Nov kalau xbersalin lg maybe kena induce la kot. Owh...scarynye...tanak!! Huhuhuhuhu.... then tiba2 die tny nak buat VE x sbb ada case jalan da mula bukak tp maknye xrasa sakit pun. Fikir2 jap...ok. buatlah. Alang2 da jumpe doctor kan....

Maka...aku pun relakanlah diri diseluk. Makkkk oooiiii....sakit ok kena seluk. Tapi boleh di control lg la... abes sume teknik pernafasan aku gune. Hehehe... then Dr Halim pun mention yg jalan da bkk 1cm. Adehhh...berdebar2 aku. Die suruh blk umah,bykkan jln2 sebab anak 1st biasanya jln lmbt bkk. Maybe amik masa berhari2. So just tggu tanda2 nak bersalin sampai br pegi hospital blk..

Ok. Mmg suspen nak tggu jln bukak.. haritu aku sempat pegi candlelite dinner kat Cosy Place, Wangsa Maju utk celebrate bday Mr Hubbee sebab tkt esok xsempat. Then siap pegi k4 shopping brg2 sket. Nak byk berjalan pny pasal..hehehe. Sepanjang hari tu contraction ade. Tapi xsakit. Contraction dalam 30mnt skali... Aku da start confuse.. Contraction ke ape ni?? Apesal aku xsakit nih?? Tanya kt kawan2 mcm2 jwpn aku dpt tp mostly btau once jalan da start bkk,sakit2 tu da start terasa...

Ok.bersambung part seterusnye next time bila aku ada masa free nak type entry eh...hehehehe... ;)

P/s : aku type entry ni guna tab so mmg mcm ape je la... ampun kalau ade typo. Malas nak cek & betulkan. Hehe...

2 comments:

  1. salam dear...congratulations dear for ur newborn baby eusoff...wahhh so hensemmm baby :)

    p/s i dh follow ur blog...do me so...and keep in touch always mommy :)

    ReplyDelete
  2. :) alhamdulillah dh bersalin. take care...

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers