Followers

Iklan kejap..hehe

Follow my personal FB

Tuesday, October 01, 2013

15 Reasons Why I Don't Want My Son to Grow Up!

Haaaaa.....gitewwww... Orang nak anak cepat besar. Aku kalau boleh nak dia lambat2 sikit besar. Boleh? Tapi..bukanlah tanak dia membesar terus. Hehe.. Cuma these are 15 of the reasons why I love him the way he is now.. (Bila dia membesar pun of course la aku still sayang dia jugak..kan?Hehehe..). 15 perkara ni aku rasa mesti akan berubah bila dia membesar nanti. Perkara2 yang cuma dia, di usia ini yang faham.

1. The way he hugs me
Malam2 masa nenen..of course la dia akan peluk aku kan? Feeling tu tak dapat digambarkan dgn kata2. Bila dia tertidur masa peluk aku tu...rasa macam best sgt2. Kalau boleh hari2 nak macam tu. Bila dia besar, dah stop nenen..mesti dia dah tanak peluk aku kan? Bila lagi besar mesti dia malu kalau Mummy dia nak peluk2 kan? Hehehe.. Mummy tak pedulik Eusoff oiiiiii!!! Mummy peluk Eusoff jugak!! Depan awek Eusoff nanti lagi Mummy peluk kuat2 biar Eusoff malu..Muahahaha...

2. His smiles
Bila balik keje, the first thing I'm looking forward to is his smiles that greets me. Every. Single. Day. Rasa macam dia dah tunggu aku balik. And bila aku balik tu dia sangat2 happy & glad to see me. Heeeeeee....

3. The light in his eyes
Whenever he's up..you can see this light in his eyes. Like he's seeing new things everytime. Although he only saw me after waking up, but it's like everyday is a new day for him. And everything is new. And he's absorbing the world around him. Rasa...macam dapat semangat nak hidup.

4. "Ami"
Its the way he calls me. A magic word. Doesn't matter if he's happy or sad or angry or sulking or just plain shouting. The word "Ami" is MY MAGIC WORD. He doesn't have to call me "Mummy". Just "Ami" is enough.

5. His laugh
His laugh is definitely the most happy sound I've ever heard (or so I thought. Hehe). Eusoff is a happy baby. He's introvert (definitely) just like his Mom & Dad. But he's happy. He laughs whenever we're around. And ANYTHING can make him laugh. Even the sound of my sneezing. Or my hubby's whining. His laugh definitely brought fairy back to life (in such a fairytale world. Hehehe)

6. His smell
Bau baby tu bau syurga kan? Serius. Walaupun anak aku tu lepas main berpeluh2, masam.. tapi aku tetap suka gomol2 & cium2 dia. Sedap. Tak payah pakai bedak ke perfume. Berpeluh2 camtu pun bau dia best! Cuba bayang kalau bapak dia camtu. Sorry sikit aku nak cium2!! Muahahahaha...

7. Twinkle,twinkle Little Star
The way he ask for "Twinkle,twinkle Little Star"... dia just depakan tangan then genggam & bukak tangan tu berulang. THAT is the sign that you must, in any circumstances, sing Twinkle,twinkle Little Star berkali2 selagi dia tak puas hati. Hahaha..

8. Peek-A-Boo
Anyone yg follow instagram aku boleh tengok cara2 Eusoff main Peek-A-Boo. Dia of course tanak just tengok je. Dia nak acah orang. But the way dia main Peek-A-Boo is as long as dia tak nampak orang, orang tak nampak dia la kot. Tak kisah la kaki terjulur keluar ke, tangan nampak ke. Everyone MUST BE SURPRISED bila dia sebut "CAAA!!!!". Kalau lebih sadis lagi adalah dia just menonggeng sembamkan muka then tiba2 je "Caaaa!!!!". OK. Sila pura2 tak nampak dia sedang menonggeng & pura2 terkejut. Hahaha.. But yang paling confuse adalah.. walaupun dia tgh selubung, mulut tetap membebel tak berenti. Macammana orang nak buat2 tak tau Eusoff kat mana kalau mulut tu bising je nak oiiii???? Hehehe...

9. Kisses
To be fair... Eusoff tak pandai kiss lagi. Hari2 lepas balik keje, masa main2 or bila2 je la..aku akan mintak dia kiss. "Kiss Mummy pls? Muah2?". Kadang2 kalau dia tgh ralit buat benda lain dia bolayan je. Kalau mood baik dia akan kiss. Kalau mood extra2 baik, tak mintak pun dia dtg kiss bertalu2. Hehe... But cara Eusoff kiss adalah dengan menenyeh mulut kat pipi,bibir,mata,hidung,mana2 je la..kadang2 pakej dengan jilat sekali. Abis penuh air liur. Hahahaha..

10. The way he runs. NAKED.
OK. Bukan run la kan..tapi crawls. Hehehe.. Budak ni ada satu masalah suka mandi. Dan suka bogel. Hahaha... Lepas mandi punyalah hazab nak pakaikan diaper! Sebab tu sekarang kitorg belikan diaper jenis pants utk MIL aku pakaikan time siang. Aku yg muda ni pun seksa nak menangkap budak kecik ni. MIL aku lagila tak kuasa! Hehe.. Bila dapat bogel tu mmg heaven! Kalau boleh tanak pakai diaper,baju,seluar semua...terus pegi main! Hehehe..

11. Daddy-time
Melihat Daddy & Eusoff bermain is like one of those magical moments. Walaupun Daddy agak merepek permainannya kadang2. Hahahaha.. Lagipun.. Isn't seeing the guy you love playing with the little guy that you ALSO love is the sweetest thing on earth? Hehehe..

12. All the 'busyuk' moment.
All the baru bangun tidur moment. The after poopoo moment. The busyuk masyam moment. The air liur basi moment. The puking moment. The air liur menjejeh2 moment. The comot moment. The not so sweet (and clean) moment. Everything.

13. The play time
Playing is one of his favourite time. Of course it is. Why wouldn't it be? But its also one of the time where he is as active as he can be. And by that I mean.. masuk bawah meja, duduk bawah kerusi, panjat kerusi, panjat tangga, lari laju2 dalam walker, tarik rambut sesiapa, ketuk meja kuat2, campak barang dari atas ke bawah, kutip apa saja dia jumpa.. But through all that.. I can see that he's learning. He's achieving new accomplishment. And he's proud with each accomplishment. Even if it's just being able to stand without support for 2seconds. Boleh tengok kembang kuncup hidung dia sebab bangga. Hehehe..

14. Clap. "Pandai!!!!"
Whenever Eusoff clap, you have to say "Pandai!!!". You can say "Clap!Clap your hands!" and he will clap. With each clap you can see his genuine proudness, happiness and plain gedix sometimes. Hehehehe...

15. LOVE
No matter how messed up, how f****d up I am (or I did).. you can always feel that his love is unconditional. He doesn't mind if I'm not the perfect "Sancti-Mama" who does everything right. He forgives each and every mistakes I ever made. He doesn't mind that I usually (and by that I mean most of the time) messed up. Big time. And I try each and everyday to not screw him up or ruin him. He doesn't care if I'm not the Hot Mama I wanted to be. Or even the loving,caring Mom that I don't have. He doesn't mind that I am not as normal as I appear to be. He doesn't care if I'm not even normal. At all. All he knows is that he LOVES his Ami. You can see it. You can feel it. You know it. And he knows that his Ami loves him. No questions asked.


My busyuk masyam yang semakin cepat membesar setiap hari. Nanti tau2 dah nak bawak balik bakal menantu je...Huuaaaaaaa..... (T_T)

4 comments:

  1. encem tol yusof nie..geram unty..;p
    betol lah kn..lg masam..lg dan lg nak cium.hihihi

    ReplyDelete
  2. betul weyh.. Mikhail pun kalo aku tengah sedih or kadang tu aku menangis, dia macam paham, and duduk baring sebelah aku smbil nk konon2 pujuk aku..arghhh...tulus sgggttt...lagi laa buat aku melalak kuat3..hahha..

    ReplyDelete
  3. tapi anak i dh setahun.nk tak nk dye skrg tgh membesar.,huaaaa miss the moment~ bau masam tu i sgt setuju.suka kan/.

    ReplyDelete

Countings...

Daisypath Anniversary tickers